Szolnoki peatreener Dragan Aleksic. Foto: ALDO LUUD
Korvpall
18. märts 2014, 07:00

ROCK vs SZOLNOK: Ungarlased vahetasid hirmutunde raskete jalgade vastu

Tartu Ülikool/Rocki veerandfinaalivastane Szolnoki Olaj ei jõudnud Eestisse kõige paremas seisus, sest tšarterlennu asemel pidid nad kasutama tavalennuliine.

Klubi peatreeneri Dragan Aleksici sõnul oli põhjus lihtne – kõik piirkonna tšarterid olid broneeritud!

"Teadsime seda ette, aga mehed on kindlasti väsinud. Alustasime 5.30, Tartusse pidime jõudma kell 17, aga jäime pisut hiljaks. Mängijad pole normaalset toitu veel saanudki," rääkis ta pärast eilset treeningkorda.

Pühapäeval oleks nad pidanud Aadria liigas külla sõitma Belgradi Partizanile, ent liiga juhid tulid vastu ungarlaste soovile mäng tühistada.

Serbia pealinnast startides oleks nende reis veelgi kurnavamaks läinud ja Tartusse oleks jõutud alles homme.

Võib-olla polnud koos tavainimestega reisimine siiski kõige hullem variant, sest pärast teisipäevast kaotusmängu ei suutnud nende tšarter mitmel korral Ülenurme lennuväljalt korralikult õhku tõusta. Põhjuseks tehnilise rikke kahtlus.

"Proovisime kolm korda lendama hakata, aga see õnnestus alles neljandal korral. Loomulikult kartsime päris kõvasti. Kui olime õhus, hakkasime igasuguseid väikseid asju kuulma ja kartsime, et kukume alla," meenutas Aleksic õuduste ööd.

Szolnoki üks liidritest Justin Holiday tunnistas, et tal polnud eriti aega hirmu tunda. "Kell oli nii palju ja olin mängust väga väsinud. Aga osadel tekkis küll väike paanika," ütles ta.

Mõlemad tunnistasid, et täna saab otsustavaks psühholoogiline võitlus.

"Tiimid on võrdsed ja sel juhul võidab see, kes suudab mingi 2-3 minutilise perioodi paremini mängida. Mõlemad kohtumised olid sarnased, kõik käis üles-alla," selgitas Aleksic.

Szolnok tõi kodusaalis välja kaks jokkerit – vigastusest taastunud tagamehe Obie Trotteri ja tsentri Marton Baderi – ja mõlemad tegutsesid kasulikult. Duo on platsil ka täna.

Seega midagi ootamatut ei tohiks enam juhtuda.

"Kui kumbki võistkond üllataks millegagi, siis üllatuks ma isegi," naeris Holiday.