RAJU peakorraldaja Ott Tõnissaar astub 19. aprillil Tallinnas ka ise võitlusringi.
Sport | Muud alad
19. märts 2014, 12:33

RAJU peakorraldaja astub Tallinna võistlusel ise ringi

19. aprillil Tallinnas toimuval vabavõitluse sündmusel RAJU 13 asub võistlema Raju peakorraldaja, Eesti üks kogenumatest võitlejatest - Ott Tõnissaar (7 võitu, 2 kaotust). Tegu on Tõnissaare teise matšiga sel aastal - veebruarikuus kaotas ta EUMMA tiitlimatši Taanis kohtunike otsusega Ayub Tashkilotile.

"Taanis toimunud tiitlimatši sooritus jäi kõvasti kripeldama - see ei olnud kindlasti minu võimetele kohane etteaste, olen oluliselt enamaks suuteline. Sellest ka otsus Rajul võistelda - pean võimalikult kiiresti võistlustulle tagasi saama. Kuigi suurürituse korraldamise kõrvalt on matšiks valmistumine keerulisem, usun et Raju korraldusmeeskond on end juba hästi tõestanud ning näidanud oskust iseseisvalt tegutseda. Pealtvaatajad saavad see-eest ühe tulise lahingu lisaks," rääkis Tõnissaar.

Ott Tõnissaar tegi oma viimase profimatši Eesti pinnal ligi neli aastat tagasi, alistades Raju 6 võistlusel lätlase Nikita Petrovsi. Tõnissaare seekordne vastane selgub lähinädalate jooksul.

Sel Rajul oli lootust osalemas näha ka kergekeskkaallast Alik Tseikot (7 võitu, 3 kaotust), kes on viimased kaks aastat treeninud USA juhtivas sportliku vabavõitluse klubis American Top Team. Tseiko jääb seekord siiski võistlukaardilt eemale, kuna kannakõõluse rebend viis ta esmaspäeval operatsioonilauale ning erilaseid treeninguid saab jätkata alles 4-6 kuu möödudes.

"Loll juhus - Rajul võistlemiseks olid käed juba löödud, aga achilleuse kõõluse vigastus jätab mind kõrvale nii seekordsest võistlusest kui ka kolmest juba kokku lepitud matšist välismaal. Taastumiseks kulub tõenäoliselt umbes pool aastat, kuid pärast seda võib mind taas puuris näha," rääkis Alik Tseiko.

Eestis saab sportlikku vabavõitlust näha 19. aprillil Tallinnas Saku Suurhallis, kus toimub Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus RAJU 13. Pileteid sündmusele on võimalik osta Piletilevist.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. See on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.