Poolteise aasta pikkuse treenerivaba perioodi jooksul on Aivar Kuusmaa käinud sageli erinevate meeskondade mänge vaatamas, pildil on ta koos hea sõbra Gert Kullamäega.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
19. märts 2014, 17:11

Kuusmaa ametlikult Raplas: võtame ka maa-ala kaitse kasutusele

Kui korvpallitreener Aivar Kuusmaa ei soovinud oma Rapla Tycoga liitumist eile täpsemalt lahata, siis täna löödi käed ja meeskonnal on ametlikult uus peatreener.

"Esiteks on mul heameel, et niisugust võimalust pakuti ja saan naasta korvpalli juurde. Teiseks pole mu lühikese karjääri jooksul veel olnud juhust, et võtan meeskonna üle poole hooaja pealt," rääkis Kuusmaa esimestest tunnetest uues tiimis.

"Tabelit vaadates on seis tõepoolest keeruline. Esmane eesmärk on viie järelejäänud kodumänguga ehk meestesse rohkem usku ja tahtmist süstida, et mängu nautimine ja enesekindlus tagasi saada. Pooldan agressiivset mängu. Kui viskekoht on olemas 8., 12. või 15. sekundil, peab mängija võtma selle julguse ja viskama."

Aga Kuusmaa lisas, et üht-teist saab muuta ka taktika osas. "Kui kuulsin abitreener Toomas Annukilt, et kogu aeg on mängitud ainult mees-mehe kaitset, siis kindlasti võtame maa-ala juurde," sisaldus juhendaja hääles üllatusenoot. "Eks vaatame pisiasjad üle. Aga julgen eelmist treenerit Indrek Ruutu kiita, mehed on korralikus füüsilises vormis."

Kuusmaa on Eesti klubide mänge jälginud, Rapla oma viimasti Tallinna Kaleviga, mis võideti. "Suvel sai vaadatud U20 EMi, sealt on Raplas kolm meest. Andre Pärnaga on koos mängitud ja ka teda juhendatud. Väike pilt on ees."

Leping sõlmiti hooaja lõpuni, tulemusekohustust klubi poolt pandud pole. Abitreenerina jätkab Annuk.