ADRENALIIN: Pärnu võrkpallimeeskond ammutas enne pool­finaalmatše Tartuga lisaenergiat võidukihutamisest.Foto: Pärnu VK Facebook
Võrkpall
20. märts 2014, 10:00

Pärnakad panid kardirajal püssile süütenööri

Pärast kolme Emajõe ääres saadud kaotust on Pärnu võrkpallimeeskond täna algavas Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias valmis Tartu rivaalidele uut ja vana tegema. Vajaliku adrenaliinisüsti saamiseks nuusutati bensiiniaure.

Tartu ülikooli spordihoone pole senise hooaja jooksul Pärnu võrkpallimeeskonnale armuline olnud. Esimene kohtumine kaotati kodumeeskonnale 0:3, teine 1:3 ning viimane kahegeimilisest eduseisust 2:3.

Ometi, kui seeria loogiliselt jätkub, peaksid tänases neljandas matšis lõpuks peale jääma suvepealinlased.

"Koht pole meile võõras. Kui on aeg pööreteks, siis nüüd on viimane aeg," nõustus pärnakate treener Urmas Tali, et nüüd tuleb Tartu vastu võõrsil võit kätte saada.

Tali sõnul on kõik mehed terved ja valmis ning meeskonnavaimugagi ei tohiks probleeme olla: nädala alguses tehti emotsiooni kõrgemale ajamiseks kiiremad ringid kardirajal.

"Laetud on püssi kõvasti. Kardisõit on süütenööriks," räägib peatreener, et kihutamisega kinnitati trenniplatsil õpitu.

Ja kui erinev see võidukihutamine võrkpallist ikkagi on?

"Kiiret mõtlemist läheb vaja. Kui sein vastu tuleb, tuleb kiirest mõelda, mida teha!" leiab Tali spordialades paralleele.

Tartu ja Pärnu vaheline matš algab kell 19.00. Pool tundi varem sammuvad Tallinnas teises poolfinaalpaaris väljakule Selveri ja TTÜ mängijad.

Ilmselt tehakse seda liigse entusiasmita, sest pealinna derbimatš on sel hooajal muutunud juba parajaks rutiiniks: meeskonnad kohtusid kaks korda nii Eesti-Läti ühisliiga põhiturniiril, play-off-faasis kui ka koduste karikavõistluste veerandfinaalides.

Seniste mängude seis on 4:2 Selveri kasuks, kes võitis ka viimased kaks kuu aega tagasi peetud kohtumist, mõlemad seisuga 3:1.

Sellest ajast saati on TTÜ aga mitu meest meeskonda paremini sisse sulatanud ja nüüd loodetakse pakkuda ühisliiga meistrile kõva konkurentsi ning sellega venitada omavaheliste matšide hulk sel hooajal kahekohalise arvuni.