HANI: nagu kõik muugi, andis tõstekvaliteet eilses kohtumises soovida ja seetõttu peab Hindrek Pulk palli sõrmedega üle võrgu lükkama.Foto: TIINA KÕRTSINI
Võrkpall
20. märts 2014, 22:59

VIGADE KASKAAD: Selver praakis TTÜ avamängus välja (1)

Selveri ja TTÜ vaheline Eesti võrkpallimeistrivõistluste esimene poolfinaalmatš oli kui vigade kaskaad, kus nägi järjest servieksimusi, vastuvõtupraaki, antennipuuteid. Lõpuks eksis vähem Selver ja võttis 3:2 võidu.

Ründeefektiivsus 44 protsenti, üheksa lubatud ässpallingut, vastuvõtuprotsent 45 – ja nõnda võidetakse võrkpallimatše. „Ma ei tea, mida vastased ütlevad või arvavad sellest mängust, aga mina kindlasti ei jäänud rahule!" ei olnud Tallinna Selveri peatreener Avo Keel pärast poolfinaalseeria avaduelli oma meeste suunas kriitikaga kitsi.

Kohtumine kulges kui heas Eesti raamatus: esmalt Piibeleht all ja Vestmann peal, siis vastupidi. Eduseis kõikus Kalevi spordihallis ühele või teisele poolele vastavalt sellele, kes kui palju eksis. Otsustavas viiendas geimis osutus kindlamaks Selver.

„Kes servi üle lõi ja bloki ette sai, see võitis," võttis lihtlabase mängupildi kokku Keel. Sisuliselt mängiti kiirvõrkpalli, kus mänguvahend käis üle võrgu vaid korra või kaks, enne kui see ründajate mõjul või kaitsjate lohakusest platsile potsatas.

Keele arvates on tema meestele pähe hakanud märtsi algul võidetud Eesti-Läti ühisliiga meistritiitel: „Ma pole üldse selle tööga rahul, mida viimased kaks ja pool nädalat on tehtud, sellega kuidas seda on tehtud." Mehe sõnul pidi ta keset kolmapäevast trenni lausa loengu pidama, et hoolealustele mängumõistus pähe saada.

Selveri kapten Martti Rosenblatt ei ole peatreeneri sõnadega aga absoluutselt nõus ning tema paneb eilse vigaderohke matši pika mängupausi arvele. Kui käsi taas soojaks läheb, siis küll ka esitused paranevad, arvab Rosenblatt, kes ei oska ennustada, kuidas kolme võiduni kulgev seeria edasi kulgeb: „Loodame selle lõpetada kolme mänguga, aga võib ka minna maksimaalselt pikaks."

Ka TTÜ loots Janis Sirelpuu nõustus, et eile oli tegu erakordselt rabeda mänguga. „Ma pole veel näinud, et planeeriva serviga nii palju ässasid antakse," muigas mees pärast matši lõppu. Sirelpuu arvates oskavadki mõlemad Tallinna meeskonnad võrdselt hästi rünnata ning seega saab otsustavaks, kes kui hästi kaitsest palli ründesse toimetab.

Seeria järgmine kohtumine toimub pühapäeval TTÜ spordihoones ning otsepilti näeb Õhtulehe veebiküljel. Et see mäng lõppeks üliõpilastele parema tulemusega, vajab TTÜ kõigi liidrite head esinemist ja Sirelpuu näitab näpuga Jaanus Nõmmsalu poole.

„Vanameister langes meil veidi ansamblist välja," räägib peatreener meeskonna enimpommitatud vastuvõtja kohta. Vajakajäämisi nägi loots nii kaitses kui rünnakul: „Protsent on tal okei, aga tegelt oli seal väga palju hanitusi, mille oleks pidanud kindlalt maha lööma."