Kevin KorjusVideo: VILJAR VOOG
Vormel 1
21. märts 2014, 17:53

Kevin Korjuse F1-unistus otsas? "Kui sa lähed juba vormeli pealt kereautodele, siis üldjuhul tagasi ei minda." (13)

Eesti hetke teravaimat ringrajasõitjat Kevin Korjust ootab ees esimene aasta kereautosarjades ning mees on viimastel nädalatel oma McLareniga sinasõbraks saanud.

Ümberõppimist on Korjuse sõnul päris korralikult, sest seni on ta terve oma karjääri sõitnud vormelite peal. Nüüd on tal järsku kitsa kokpiti asemel ümber terve avar salong. "Algul ikka üsna imelik: massi on rohkem, pead teistmoodi sõitma, pead kurvides natukene tagasi hoidma, muidu lihtsalt kaldud lihtsalt välja."

Eestlast ootavad ees sõidud Euroopa Le Mansi ning Blancpaini nime kandvas sarjas, milles sõitmisega seostati eelmisel aastal ka Marko Asmerit. "Ühes sarjas ma peaks olema esisõitja, aga teises sarjas on kolm sõitjat, kes on sõitnud kümme aastat kereautosid – selles ma nii kindel ei ole," sõnab Korjus oma meeskonnakaaslaste kvaliteedi kohta.

Kui ELMSis on mehe juhitav McLaren kõige madalamas masinakategoorias, siis Blancpainis on stardirivis kõik võrdsete sõidukitega. "50 samasugust autot sõidab sul võidu – seal on päris kõva andmine," muheleb Korjus

Mida tähendab tänavuse aasta sarjavalik Korjuse unistusele kunagi mootorisporti lipulaevas F1-sarjas võistelda? "Kui sa lähed juba vormeli pealt kereautodele, siis üldjuhul tagasi ei minda," tõdeb noormees.

Kas sama reegel kehtib ka Korjuse kohta? „Vaatab. Praegu ei ole plaani tagasi minna, aga eks näis, kuidas hooaeg läheb."