Kaarel NurmsaluFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
21. märts 2014, 20:34

Klambritega hätta sattunud Nurmsalu: Tulin paaritonnise trammi alt välja (7)

Planicas toimuval suusahüpete MK-etapi suure mäe lõppvõistlusel  26. koha saanud Kaarel Nurmsalu sõnas Vikerraadiole antud intervjuus, et jäi võistlusega enam kui rahule. Seda enam, et teisel hüppel tekkis tal probleem suusaklambritega.

Esimesel hüppel sai Nurmsalu kirja 129 meetrit ning 125,8 punkti. "Tulin paaritonnise trammi alt välja. Esimene hüpe oli väga hea, mul oli punktide põhjal vooru üks parimaid tuuli. Reaalsus on see, et tegelikult mängis see minu kahjuks. Oleks tahtnud saada +8 või +9 punkti, aga ilma vastu ei saa kunagi," tõdes ta.

Teisel hüppel lendas ta 122,5 meetrini. "Teine hüpe ei olnud grammigi kehvem hüpe, aga tuli siuke asi sisse, mida pole mul mitte kunagi varem juhtunud. Võistlustel hakkasin suuski jalga panema ja klambrid ei tahtnud kinni minna.

Lõin rusikatega klambrid kinni, kuid kui poomile läksin, ei tahtnud tagumine tapp või nöör väga liikuda. Otsa pealt ära minnes, äkki mingi 30 meetrit, siis kordusest on ka näha, et üks suusk ei tulnud piisavalt ja jäi kuidagi kaugeks. Lühidalt öeldes, tehnika pettis ära, kuid selliste asjadega oleme õnnelikud, et oleme tervena all," kommenteeris ta.

Paar nädalat tagasi Holmenkolleni MK-etapil elu kõrgeima, kuuenda koha saavutanud suusahüppaja sõnas, et Planica võistlus oli üks kõvemaid võistlusi, kus ta osalenud on.

"Kvalifikatsioonist langes välja juba 27 meest. Täna oli ka ikka väga kõva tasemega võistlus, kes vähegi suurema vea sisse lasi, see ka langes. See näitab aga seda, et ma hakkan vaikselt oma seljahädast taastuma. Kehva on see, et on hooaja lõpp ja keha on väsinud," tõdes ta.

Nurmsalu on vaevamas ka põlvehäda, mille sai esmaspäeval jooksu tehes. "Hüppasin totaalselt teibitud põlvega. Üritan ennast säästa, et pühapäeval anda endast maksimum ning siis saab oma selgi ja põlvesid ja muid asju ravima hakata. Seni tuleb suruda hambad ristis. "Never give up" on moto ning anname tuld edasi. Pean silmas iseenda realiseerimist. Tahan näidata, et suudan hästi hüpata," kinnitas ta.