Arsene Wengeri juubelimäng kujunes katastroofiksFoto: EDDIE KEOGH
Jalgpall
22. märts 2014, 16:36

FOTOD: 6:0! Chelsea materdas Wengeri juubelimängus Arsenali

Inglismaa jalgpallimeistrivõistluste 31. voorus kohtusid Stamford Bridge'i staadionil tiitlipretendendid Chelsea ja Arsenal. Lisaks sellele, et mäng oli ülisuure kaaluga turniiritabelit silmas pidades, tähistas see Arsenali peatreeneri Arsene Wengeri jaoks üht erakordset verstaposti - tegemist oli 64-aastase prantslase 1000. mänguga Kahurimeeste juhendajana. Paraku ei tulnud pidu mitte Wengeri ja Arsenali, vaid hoopis Jose Mourinho ja Chelsea õue peale - Chelsea tümitas vastaseid koguni 6:0!

Väljakuperemehed juhtisid juba seitsmendaks minutiks 2:0 - viiendal minutil tegi skoori Samuel Eto'o ja kaks minutit hiljem Andre Schürrle.

Kümme minutit hiljem lõi Chelsea ka kolmanda värava, kui penalti realiseeris Eden Hazard, selles episoodis eemaldati väljakult ka Arsenali kaitsja Kirean Gibbs.

Chelsea esimese poolaja purustustööle pani 42. minutil punkti Oscar.

Teisel poolajal lõi Chelsea veel kaks väravat (täpsed olid Oscar ja Mohamed Salah) ning nii saavutas Chelsea oma suurima liigavõidu Jose Mourinho käe all.

Chelsea edestab nüüd ühe enam peetud mängu juures Arsenali seitsme punktiga.

Enne mängu

Wenger on tänast kohtumist nimetanud õigusega "hooaja mänguks", samas on selge, et Arsenal peab näitama oma parimat jalgpalli, et peatreenerile juubelimängus positiivne kingitus teha - lisaks sellele, et Chelsea pole Jose Mourinho juhendamisel kaotanud kodustaadionil ühtki liigamängu, pärineb ka Wengeri hoolealuste viimane võit Siniste üle rohkem kui kahe aasta tagusest ajast. Tänavu on meeskonnad kohtunud kahel korral, liigakarikasarjas võitis Chelsea 2:0, Premier League'is lepiti Arsenali koduväljakul 0:0 viiki.

Chelsea juhib hetkel tabelit 66 punktiga, mängu vähem pidanud Arsenal jääb neist kolmandana maha kahe punktiga. Nende vahele on end pressinud Liverpool (62 punkti 29st mängust) ja otse Arsenali järel on Manchester City (60 punkti 27st mängust).

Lisaks Chelsea ja Arsenali mängule (14.45) peetakse täna veel seitse kohtumist: kell 17.00 alustavad Cardiff - Liverpool, Manchester City - Fulham, Everton - Swansea, Hull - West Bromwich, Newcastle - Crystal Palace ja Norwich - Sunderland; kell 19.30 pannakse pall mängu West Hami ja Manchester Unitedi vahelises matšis.