Nicklas BäckströmFoto: Marcio Jose Sanchez
Jäähoki
23. märts 2014, 14:29

Bäckström: Hoidsin end nendest dopingujuttudest eemal, sest teadsin, et olen puhas.

Sotši olümpiamängudel Rootsi-Kanada jäähokifinaali dopingusüüdistuse tõttu mängust eemaldatud Rootsi hokikoondise tähtmängija Nicklas Bäckström andis pärast süüdistusi esimese intervjuu Ekspressenile ning tunnistas muuhulgas, et mõõnast aitas välja tulla kodumaise meedia ignoreerimine.

Bäckström kasutab juba aastaid allergiaravimit Zurtec-D, mis pole iseenesest keelatud ainete nimekirjas, kuid milles sisalduva pseudoefedriini tase ei tohi dopinguproovis ületada teatud piiri. Rootslaselt  võetud proov aga just selle piiri ületamist näitas ja nii käskis ROK vahetult enne olümpiafinaali Bäckströmi meeskonnast eemaldada. Hiljem vabandati ning Bäckström sai tagantjärele hõbemedali kaela ja diplomi kätte.

"Ma pole seda veel kätte saanud, kuid öeldi, et see saadetakse mulle," sõnas ta ning tunnistas, et koondis mängis OM-il head mängu ja tal on kahju, et finaalis meeskonda aidata ei saanud. "Ma polegi olümpial juhtunu peale palju mõelnud. Mida ma tegema peaks? Kõik, mis juhtus, juhtus. Pean edasi liikuma. Oli tore USA-sse tagasi tulla ja mängida," sõnas ta. 

Nüüd on rootslane tagasi NHL-is oma meeskonna Washington Capitalsi juures ning tõdes, et Ameerikas keegi skandaalist suurt numbrit ei tee. "AInult Rootsi meedia teab, kuidas õigeid nuppe vajutada," muigas ta. 

Mees tundub jäälolemist taas tõeliselt nautivat, kohtumises Florida vastu lõi ta värava ning andis kaks resultatiivset söötu. Positiivse asjaoluna tõi ta välja ka oma pere kohaloleku.

"Samal päeval, kui ma Sotšist tagasi tulin, saabusid siia minu naie Liza ja meie kuuekuune tütar. Neid oli väga tore näha, nad avasid mulle uue maailma ja ma sulgesin teise. Ma arvan, et mõõnast hoidis mind ka see, et ma ei lugenud kodumaiseid ajalehti. Hoidsin end nendest juttudest eemal, sest teadsin, et olen puhas!"

Eriti võttis Bäckströmi teemadel Rootsis sõna koondise endine mängija ja treener Niklas Wikegård, kes süüdistas meest rahvuskoondise arsti Björn Waldebäcki eest info varjamises. "Kas ma olin üllatunud, et ta nii väitis? Oh ei! Aga ma ei taha musta pesu avalikkuse ees pesta," jäi Bäckström džentelmeniks.