Julia MatojanFoto: EESTI TENNISE LIIT
Tennis
23. märts 2014, 17:16

Tennise karikavõitjateks krooniti Matojan ja Raisma

Eesti tennise karikavõistlustel krooniti võitjateks Julia Matojan ja Kenneth Raisma. 

Neljas kohtumises vaid seitse geimi loovutanud Matojan alistas finaalis Birgit Burki 6:0, 6:3.

"Matojan mängis perfektselt. Birgiti löögid jäid liiga pehmeks ja ta surus nurkadesse ründelöökidega kindlalt ära. Birgitil polnud isegi murdepalli," iseloomustas finaali Burki treener Harri Neppi.

"Eks Birgit läks ise ka närvi, tegi juba esimeses servigeimis kolm topeltviga. See võttis ta araks. Ta võiks Matojanile paremini vastu saada, aga selleks peab väga hästi mängima. Šanss võita oleks ainult siis, kui mäng veniks pikaks."

Meeste finaalis alistas Raisma Morten Ritslaidi, keda segas valutav küünarnukk, 3:6, 6:2, 6:2. 

Otsustavas setis murdis küll Ritslaid esimesena vastase pallingu ja asus 2:1 juhtima, kuid Raisma hea kaitse ja täpsed löögid olid Ritslaidile siiski liiast. 

"Kõige raskem oli poolfinaal Hendrik Innoga, kuid mängisin siis ka ise kehvemini kui nüüd finaalis," tunnistas Raisma. "Esimeses setis oli väike värin sees, aga kaks viimast setti olid oluliselt paremad. Tõrje õnnestus hästi, suutsin lugeda tema servi. Ta pidi ise kõvasti pingutama, et servigeime võita. Oma palling oli ka finaalis parem kui poolfinaalis."

Raisma võrdles ka ITF-i noorteturniire Eesti täiskasvanute turniiridega. "Eestis mängides on suurem pinge, sest palju tuleb ka omavanustega kohtuda, siis lasub nagu võidukohustus. ITF-i turniiridel on rohkem võimalik eksperimenteerida ja uusi elemente harjutada," ütles Raisma.

Naispaarismängus tulid karikavõitjateks Piret Ilves ja Liina Suurvarik. Tasavägises finaalis alistusid Elisa-Mai Koonik ja Anelle Luik tulemusega 7:6(5), 6:7(3), 10/3.

Meespaarismängu finaalis alistasid Alan Braschinsky ja Karl Kiur Saar tulemusega 6:4, 6:3 Christian Andersoni ja Morten Ritslaidi.