Tartu Sügisjooksu medali loomiseks saadi inspiratsiooni omaaegsest Sügisjooksu logost. Foto: Klubi Tartu Maraton
Spordivaria
27. september 2013, 00:00

Tartu Sügisjooksul on uus vahtralehekujuline medal

5. oktoobril toimuval Tartu Sügisjooksul ja 2. Tartu linnamaratonil riputatakse kõigile lõpetajatele kaela tuliuus vahtralehekujuline medal.

„Eelmise aasta medal oli igavapoolne ning meile tundus, et oleks vaja rohkem värvi ja atraktiivsust, et väärtustada osaleja eneseületamist,” ütles võistluste direktor Indrek Kelk. Medal erineb kujunduselt teistest Klubi Tartu Maratoni medalitest, kuna see pole tavapäraselt neljakandiline, vaid hoopis vahtralehe kujuga.

„Kuju on esimeses järgus inspireeritud omaaegsest Sügisjooksu logost, aga ka asjaolust, et langev vahtraleht sobib igati sümboliseerima sügisest suurüritust. Samuti otsisime medali jaoks kuju, mis erineks teistest Eesti spordiüritustel antavatest medalitest,” lisas Kelk.

Tartu Sügisjooks taastati 10-kilomeetrisel trassil eelmisel aastal pärast 13-aastast vaheaega. Peale selle toimus mullu täispikk Tartu linnamaraton, millele sel aastal on lisandunud 21-kilomeetrine distants. 

 

_________________________

*Tartu Sügisjooksule (10 km distants), 2. Tartu linnamaratonile (42/21 km) ja 2. Tartu tudengimaratonile (10 km) saab veel täna õhtuni registreeruda soodushinnaga.

*Tartu linnamaraton on ainulaadne jooksumaraton kogu Eestis, kuna täispikk maraton joostakse ühel ringil ning rada kulgeb läbi Tartule omaste ja teada-tuntud paikade.

*Uuri lisa lehelt www.tartumaraton.ee