TEHTUD: TTÜst ei olnud vastast Selverile, nagu ka nende blokist Kristjan Õuekallasele. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Võrkpall
26. märts 2014, 07:00

Selver ootab finaalivastaseks Pärnut (3)

Võrkpallihooaja algul ütles Tallinna Selveri peatreener Avo Keel ohates, et hea, kui ta oma noortega mõnda finaaligi jõuab. Nüüd on pealinlastel taskus juba Eesti-Läti ühisliiga tiitel ning jahitakse ka kodust meistrikrooni.

Eesti meistrivõistluste poolfinaalis tegi Selver TTÜ vastu sotid kiirelt selgeks. Eile peetud kolmandas matšis anti üliõpilastele küll võitu nuusutada, ent siis pandi viiendas geimis oma mootor tööle ning võeti mängu 3:2 (23:25, 25:20, 25:21, 23:25, 15:13) ning kogu seeria 3:0 võit.

Otsustava tähtsusega oli pingelises mängus treeneritöö: Keel vahetas neljandas geimis poeg Martti välja ning saatis platsile Ronald Järve. Just kõigest 178 sentimeetrit pika noormehe blokk andis viiendas geimis lõppfaasis Selverile edu, mida käest ei antudki. "Järv küsis veel minult, kas ta lubab Nõmmsalul pikki piiri rünnata. Ma ütlesin: "Mitte mingil juhul ei lase!"" muigas Keel võistkonna lühima mängija saavutusele mõeldes.

Nüüd hakkab Keel süviti teist poolfinaalseeriat jälgima, kus Tartu ja Pärnu vahel on tänase matši eel seis 1:1: "Vaatan olekut, vaatan reageeringuid – selliseid kehakeele moodi asju."

Eile TTÜd vaid kümne punktiga kostitanud, ent see-eest mitmete serviseeriatega üliõpilastele palju pahandust tekitanud Kristjan Õuekallase arvates võib teine poolfinaalseeria erinevalt nende omast kujuneda viiemänguliseks.

"Mõlemad on näljas, mõlemad on veel tiitlita," sõnab mees.

Kumb parem vastane oleks?

"Las ma loen üle, kummal pool rohkem pärnakaid on, selle poolt olen… Oleks Argo (Meresaar – toim.) terve, mängiks tema vastu, aga teda pole. Siis eelistaks Pärnut – saaks vahepeal kodus käia," naljatleb põline suvepealinlane.

Ka Keel tahaks vastaseks Pärnut: "Paikuselt on mul hea lähedalt tulla. Kui oleks jää maas, tuleks otse!"