Manchester United kaotas eile koduväljakul Manchester City'le 0:3.Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
26. märts 2014, 10:27

KÕNEKAD NUMBRID: Manchester Unitedi sünge kaotus ja hooaeg

Inglismaa jalgpalli Premier League'is kaotas Manchester United eile õhtul koduväljakul 0:3 Manchester City'le, mis oli raskustes siplevale valitsevale Inglismaa jalgpallimeistrile järjekordne maksahaak.

Statistika-agentuurid asusid eilset matši mõnuga lahkama – see ongi nende leib – ning autopsia tulemused on Man Unitedi toetajate jaoks võikad.

- Man United kaotas teise kõrgliiga kodumängu järjest vähemalt kolmeväravalise vahega (poolteist nädalat tagasi 0:3 Liverpoolile). Viimati juhtus see 1962. aastal mängudes Burnley ja Blackburn Roversiga.

- Man United on lasknud endale kolmes järjestikuses koduväljakul peetud kõrgliigamängus lüüa vähemalt kaks väravat. Viimati juhtus see 1979. aasta veebruaris.

- Man United on esimene valitsev Inglismaa meister pärast Ipswich Towni hooajal 1962-63, kes kaotanud oma esimesest 15 kõrgliiga kodumängust vähemalt kuus. Eelmise kolme hooaja peale kokku kaotas Man United koduplatsil viis kõrgliigakohtumist.

- Man City ründaja Edin Džeko viis külalismeeskonna juhtima juba kohtumise 44. sekundil. Premier League'i ajastul (alates hooajast 1992-93) pole Man Unitedile Old Traffordi staadionil nii kiiret väravat löödud.

- Man City pole üheksa järjestikust Premier League'i võõrsil-mängu kaotusekibedust tundnud. Neist matšidest on neil kirjas nüüd seitse võitu ja kaks viiki.

-  Man City ei ole esimest korda pärast aastat 1915 lasknud endale viies kõrgliigakohtumises järjest ainsatki väravat lüüa.