Michael Schumacher lebab kolmandat kuud koomas.Foto: RADU SIGHETI
Vormel 1
26. märts 2014, 12:47

Endine F1-arst: valesse haiglasse viimine vähendas Schumacheri šansse oluliselt (8)

Aastatel 2005-2012 F1 MM-sarja peaarstina töötanud Gary Hartstein avaldas arvamust, et vormelilegendi Michael Schumacheri võimalustele raskest peatraumast taastuda mõjus halvasti kohe pärast suusaõnnetust tehtud viga - Schumacher lennutati valesse haiglasse.

Nimelt toimetati Meribeli suusakuurorti nõlval kukkunud Schumacher esmalt väiksesse Moutiersi haiglasse ja alles seejärel suurde Grenoble'i haiglasse, kus ta siiani koomas lebab. Hartstein kirjutas oma blogis, et temani jõudnud info kohaselt tehti Schumacheri olukorra hindamisel tõsiseid vigu, mis "ilmselt, aga peaagu kindlasti halvendasid Michaeli juhtumi lõpptulemust".

"Peavigastusega patsiente ei viida haiglatesse, kus puudub neurokirurgiline võimekus," ütles Hartstein ajalehele The Sun. Oma blogis lahkas kaheksa hooaega F1 MM-sarja peaarstina töötanud doktor teemat pikemalt.

Hartsteini hinnangul tuleb valmis olla kõige halvemaks: "Mida enam aega möödub, seda väiksem on tõenäosus, et Michael suudab vigastusest taastuda. Enamik definitsioone loevad aasta pikkuse vegetatiivse seisundi püsivaks."

Schumacher on koomas olnud veidi alla kolme kuu. Kui ametlike teade järgi tegeletakse jätkuvalt Schumacheri koomast üles äratamisega, siis mitmed neuroloogiaspetsialistid üle maailma avaldavad üha enam arvamust, et tegelik olukord on märgatavalt halvem.