Jelena Glebova MM-il Saitamas lühikava esitamas.Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
27. märts 2014, 13:42

Iluuisutamisrindel muutuseta - ka Glebova ei pääsenud vabakavale! (12)

Jaapanis Saitamas peetav iluuisutamise MM kulgeb Eesti sportlastena ebaedu tähe all - vabakava ei pääse esitama ka Jelena Glebova naiste üksiksõidus.

Glebova kogus lühikavaga 48,09 punkti ja lõpetas 33 sportlase seas 26. kohaga. Vabakavale pääses 24 paremat. Viimasena lunastas sinna koha tšehhitar Elizka Brezinova 49,34-ga ehk Glebovat lahutas edasipääsust 1,25 punkti.

Hooaega hästi alustanud ja EM-il 7. koha saanud Glebova on nüüd ebaõnnestunud kahel suurvõistlusel järjest - Sotši olümpial leppis ta lühikavas 46 punkti ja eelviimase kohaga. Näiteks kaks kuud tagasi EM-il kogus ta lühikavaga ligi 55 punkti - see andnuks korraliku koha teise kümne keskel nii täna kui ka Sotšis.

MM-il asus 78,66 punktiga juhtima jaapanlanna Mao Asada. Järgnevad itaallanna Carolina Kostner (77,24) ja venelanna Julia Lipnitskaja (74,54).

Eesti uisuau püüavad päästa jäätantsijad Irina Štork ja Taavi Rand, kelle võistlus algab homme. Lisaks Glebovale piirdusid lühikavaga ka üksiksõitja Viktor Romanenkov ning paarissõitjad Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev.