Gert Dorbek (paremal).Foto: ALDO LUUD
Korvpall
27. märts 2014, 18:13

Gert Dorbeki hüppeliigese seest leiti vedelikku

Eesti korvpallikoondise ja Tartu Ülikool/Rocki tagamängija Gert Dorbek käis täna valutava jalaga dr. Toomas Teini vastuvõtul, kus tema hüppeliigese seest leiti vedelikku. Dorbek ei tohi jalale suuremat koormust anda vähemalt nädala.

"Üsna tüüpiline olukord, kui mängija on karjääri jooksul mitu korda sama hüppeliigest väänanud. Hüppeliigese sees oli natuke vedelikku ja sama häda põhjustas ka põletiku kannakõõluses," kommenteeris Rocki füsioterapeut Martin Vahimets.

Tema sõnul saab Dorbek tavalist põletikuvastast ravi, kus peamine osa on puhkusel. "Joosta ja äkilisi liigutusi ei tohi ta nädal aega kindlasti teha."

8. aprillil peab Rock Balti liiga teise poolfinaalkohtumise Prienai vastu ja selleks ajaks loodetakse Dorbeki naasmist. "Elu on näidanud, et nädal on paranemiseks piisavalt pikk aeg. Aga ta peab hirmsat moodi vaeva nägema, et liigesed stabiliseeruksid ja ravile alluksid. Pakun, et protsendid peaks olema 70/30, et ta saab meeskonda aidata. Enne seda peab ta loomulikult mõned trennid kaasa tegema," selgitas Vahimets.

Alternatiivne võimalus on tema sõnul süst, aga see võib pikema perioodi jooksul valusalt kätte maksta.

Homme alustab Rock Eesti meistrivõistlustel seeriat, kus kuue päeva jooksul peetakse viis mängu. Esmalt ollakse kell 18.00 Kalevi spordihallis vastamisi Tallinna Kaleviga.