KRISTO GALETAFoto: MATI HIIS
Kergejõustik
27. märts 2014, 16:29

EMile pürgiv kuulitõukaja Galeta käis operatsioonil (2)

Eesti kuulitõukemeister Kristo Galeta (pildil), kes tahab tippvormi jõuda augustis Šveitsis Zürichis toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks, pidi äsja käima käeoperatsioonil.

Mullu 19-meetri-joonest jagu saanud ja Eesti meistrivõistlustel oma treeneri, 20-meetri-mehe Raigo Toompuu alistanud Galeta tundis käevalu juba sisehooajal.

„Uuringud näitasid, et sõrmenukkide vahele on hakanud kasvama kaks luutükki," selgitab Galeta vigastuse tagamaid. „Tõugates oli valus. Arstid arvasid, et kui need ikka segavad, siis tuleks nad eemaldada."

Galeta kinnitusel tegid nimetatud luutükid kõvasti valu. „Viimastel võistlustel ja treeningutel kasutasin valuvaigisteid," avaldab ta. „Tehnikatrenni ma korralikult teha ei saanudki."

Selles valguses on märtsi keskel Portugalis Euroopa talvistel karikavõistlustel tõugatud 18.94 igati korralik tulemus.

Üldnarkoosiga tehtud operatsiooni käigus eemaldas doktor Kristo Kask Galetale valu valmistanud luutükid ja andis lootust, et sportlane saab hiljemalt kolme nädala pärast jälle tõukama hakata.

„Praegu on käsi veel natuke paistes," räägib Galeta. „13. aprillil on meil plaanis minna Hispaaniasse laagrisse. Kõige tähtsam, et saan seal tõugata ja keskenduda tehnika parandamisele ega pea enam valu tundma."

Kui sisehooajaks tegi Galetale jõutreeningute plaanid USAs õppiv ja treeniv Toompuu, siis suveks valmistudes koordineerib kogu tegevust Ants Kiisa, kes seni nõustas kuulitõukajat tehnikatreeningutel.