Video: Viljar Voog
Olümpia
27. märts 2014, 20:07

ÕHTULEHE VIDEO: Kriminaalsüüdistuse saanud Seli EOK juhi kohalt ei taandu (15)

Riigiprokuratuur saatis Harju maakohtusse Tallinna Sadama nõukogu esimehe ja Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli vastu tehtud korruptsioonisüüdistuse. Seli enda sõnul pole ta veel ametlikku süüdistust näinud, ent on süüdimõistmisel valmis karistust kandma. EOK presidendi ametist ta loobuda igatahes ei plaani.

"Ma saan alati selliseid uudiseid enne teada meediast kui ise. Ma ei ole veel akti või paberitega saanudki tutvuda ja ma tõesti ei oska seda täna kommenteerida," sõnas Seli tänasel Sotši olümpiaraamatu tutvusamisel Õhtulehele, mida ta tekkinud olukorrast arvab. Meest süüdistatakse korruptsioonis, sest tema juhitud Tallinna Sadama nõukogu nõustus 250 000 euroga toetama tema juhitud olümpiakomiteed. Hiljem otsus tühistati.

"Taandasin ennast EOK presidendiks saades sponsorluskomisjonist ja nüüd ministeeriumile probleeme valmistaval nõukogu koosolekul sponsorlust puudutava päevakorrapunkti hääletusel ei osalenud," sõnas Seli kuu aega tagasi kuriteokahtlustust kommenteerides ning jääb ka praegu nende sõnade juurde. "Mis on tehtud, selle eest tuleb vastutada ja kui on midagi valesti, tuleb selle eest ka nii käituda, kuidas seadused ette näevad," lisab mees vaid.

Süüdimõistmisel võib Seli ees oodata rahatrahv 30–500 päevamäära ulatuses või kuni üheaastane vangistus.

„Eks ise veel kuidagi elad üle, aga kindlasti ei ole see kerge minu lähedastele-vanematele ja nemad kõike seda poliitilist mängu ei oska nii hinnata kui ise seal sees olles," ohkab mees eesootavale kohtuskäigule mõeldes.

Siiski ei arva ta, et peaks süüdistuse pärast loobuma EOK presidenti ametist: „Mind valiti neljaks aastaks ja mul on oma kava, mida ma olen asunud täitma," räägib Seli.