ERRI sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer.Foto: MATI HIIS
Meedia
27. märts 2014, 23:14

ERRi töötajad ei lepi Kaljuveeri vallandamisega (25)

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) töötajate tänasel korralisel üldkoosolekul sattus juhatuse esimees Margus Allikmaa sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri ametist vabastamist põhjendades raju kriitika alla.

Õhtulehe andmetel teatas ühe teise toimetuse juhataja ERRi sisevõrgus üle kantud koosolekul, et Allikmaa on kahjustanud terve ERRi usaldusväärsust. Üks ETV uudisteankruid oli aga avaldanud imestust, miks juhatuse liikmed üldse toimetuste töösse sekkuvad. Lisaks seati Allikmaa silmitsi faktiga, et tema juhitavast juhatusest on viimaste aastate jooksul lahkunud neli liiget. "Äkki on viga sinus," küsiti ERRi juhatuse esimehelt.

ERRi töötajad asusid allkirju koguma kahele kirjale. Sporditoimetus läkitab Kaljuveeri toetava pöördumise kultuuriminister Urve Tiidusele, ERRi nõukogule ja riigikogu kultuurikomisjonile. "Kirjas seisab, et praeguse juhatuse esimehega ei saa koostöö jätkuda," edastas "Aktuaalne Kaamera".

Lisaks kavatsevad ERRi keskastme juhid (näiteks toimetuste juhatajad) pöörduda ERRi nõukogu poole palvega abistada lahenduse leidmisel. Kirjas avaldatakse toetust nii Kaljuveerile kui ka tema vallandamisega seoses lahkumisavalduse esitanud juhatuse liikmele Hanno Tombergile.

Juhatuses sporditoimetuse eest vastutav Tomberg selgitas AK-le on avalduse põhjuseid nii: "Ma ei saa rahul olla tänase rahvusringhäälingu juhi personalipoliitikaga, kus väljamõeldud ja mitte päris põhjendatud otsuste alusel vabastatakse sporditoimetuse juhataja. Minu jaoks on oluline olnud see, et toimetused peavad ise oma prioriteedid paika panema. Juhatusele võivad mõned asjad meeldida või mitte, aga kokkuvõttes on ikkagi sporditoimetus see, kes määrab rahvusringhäälingu spordipoliitika," rääkis Tomberg.

Talle sekundeeris ETV peatoimetaja Heidi Pruuli, kes lausus AK-s: "See, et alaliitude juhid juhtkonnale praegu väga jõuliselt peale käivad ja Margus Allikmaale oma huvisid presenteerivad, ei ole hea märk, sest programmipoliitilisi otsuseid tuleb teha rahvusringhäälingus endas spetsialistide poolt. See ei ole üks inimene, Marko Kaljuveeri taga on väga tugev toimetus."

Allikmaa kinnitas eile Delfile, et ei kavatse oma esialgset otsust muuta. "Otsust Kaljuveeri suhtes ei ole ma valmis tagasi võtma," sõnas Allikmaa. Küll aga pakub ta Kaljuveerile produtsendiametit.

ERRi nõukogu peab veel selle nädala jooksul erakorralise koosoleku.