Rain Veideman ründamas üleeile Tartu Rocki korvi. Foto: Mati Hiis
Korvpall
28. märts 2014, 07:00

Rain Veideman Ühisliigast: sinna siirdumine oli õige otsus, ma ei jäänud hätta (7)

Kui Rain Veideman siirdus eelmisel aastal Tartu Rockist BC Kalev/Cramosse, pakkusid õelaimad netikommentaatorid, et mees jääb välismaalaste varju pingile istuma. Tegelikkuses kuulus ta lõppenud Ühisliigas 15 mängust kümnes algviisikusse ning kerkis eesti rahvusest mängijatest Kalevi resultatiivseimaks.

Mõistagi pole hooaeg olnud meelakkumine, sest meeskond kaotas palju rohkem kui võitis ja mehe enda viskeprotsent kukkus päris madalale, 35 peale. Euroopa ühe tugevama liiga keskmisteks näitajateks kujunesid ometi korralikud 25 minutit, 8,7 punkti, 1,9 lauapalli ja 2,1 korvisöötu.

Oma varasemad trepiastmed oli Veideman võtnud praktiliselt valutult (Kuremaalt Rakverre, sealt Eesti koondisse ja Rocki). Ta oli igal uuel kõrgemal tasemel kiiresti kohanenud ja tegijate sekka tõusnud. Kuidas ta ise hindab esimest VTB liiga kogemust?

"Teadsin, et see on väga tugev liiga. Ma polnud varem säärast taset tunda saanud ega osanud midagi karta. Ega ma oma hooajaga eriti rahule jäänud, panen hindeks "rahuldava". Aga ma ei kahetse mitte üks raas, et seda liigat mängisin!" hüüatas Veideman.

"Seegi tase on mulle jõukohane. Tänavuses statistikas see võib-olla niipalju ei kajastu, sest meil on suhteliselt ühtlane võistkond. Aga ma ei arva, et oleksin ses sarjas hätta jäänud."

Peatreener Alar Varrak märkis hiljuti, et tulemuslikumaks Ühisliigas esinemiseks peab Veideman muutma oma rünnakuarsenali mitmekesisemaks. Mees kinnitab, et ongi sellele pööranud tänavusel hooajal varasemast rohkem tähelepanu, proovinud treeningutel erinevaid rünnakulahendusi, aga kõige uue mängudesse üle kandmine pole nii lihtne.

Kas teisest peenem vasak jalg, millest pärast esimest furoori pole enam aastaid olnud põhjust rääkida, pidas ka kõrgtaseme valule vastu? Mängiti ju eelmise aasta lõpus iga kolme-nelja päeva tagant tipptasemel mänge. "Jah," vastas Veideman rahulikult.

"Keha ja füüsis on vastu pidanud, selle taha pole midagi jäänud."

22aastase tagamehe esimese Ühisliiga hooaja parimaks isiklikuks saavutuseks jäi 25 punkti (visked mängust 10/8, sh kolmesed 6/4; vabavisked 5/5) võõrsil peetud kaotusmängus Nymburkiga. Ning meeskondlikult mõistagi 60:57 võit Kaasani Unicsi üle, kus just Veideman viskas lõpuminutil sisulise võidukorvi.

Mis meeskonna vahepealse suurde auku vajumise taga oli, ta lahata ei soovinud. Küll usub mängumees, et suures plaanis on Kalev juba umbes kuu aega august väljas.