Andrus AnsipFoto: TIINA KÕRTSINI
Spordivaria
28. märts 2014, 17:43

Ansip: minu sümpaatia on väga selgelt Marko Kaljuveeri ja Hanno Tombergi poolel (25)

Novembris peaministrina jalgpalli maailmameistrivõistluste ETV-s näitamiseks raha leida aidanud Andrus Ansip ütles, et tema sümpaatia Eesti Rahvusringhäälingus tekkinud erimeelsustes on vallandatud sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri ja ise ametist lahkunud juhatuse liikme Hanno Tombergi, mitte juhatuse esimehe Margus Allikmaa poolel.

Ansip meenutas, et enne, kui novembris avalikustati võimalus, et ERR loobub rahapuudusel jalgpalli maailmameistrivõistluste näitamisest ja kaalub õiguste müümist teistele Eesti meediakanalitele, pöördus Kaljuveer tema poole eraviisiliselt abi saamiseks.

"Kui siin (Kaljuveeri vallandamisotsuses - toim.) on nüüd mängus isiklik solvumine, et Marko Kaljuveer üle Margus Allikmaa ajas rahaasju, siis... Raha igatahes me leidsime ja seda tänu Marko Kaljuveerile ja tema initsiatiivile, mitte tänu Margus Allikmaa absurdsele mõttele neid õigusi Tallinna Televisioonile müüa."

"Kindlasti oleks pidanud paremini asju planeerima, aga sel viisil seada meile valikuid nagu Margus Allikmaa - et ühel pool jalgpalli MM ja olümpia, teisel pool eestlaste lemmiksarjad – ei ole kohane," märkis Ansip kriitiliselt.

Refereeritud artikli täistekst Delfis