Kaarel NurmsaluFoto: Stanislav Moškov
Talisport
1. aprill 2014, 08:00

Kaarel Nurmsalu tahab luua oma tiimi (1)

Oslo MK-etapil kuuendaks tulnud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu ihkab teha oma tiimi.

"See pole võimatu, aga on paras pähkel, sest eelarve suureneb 30 protsendi võrra," räägib ta.

"Ma ei tea, kui palju on sponsoritel võimalik minu peale kulutada. Puhkuse ajal tuleb käia läbirääkimistel. Mul on väga mõistvad toetajad."

Nurmsalu tahab jätkata koostööd soomlasest treeneri Topi Sarparantaga. "Kulda pole mõtet prügikasti visata," lausub 22aastane eestlane.

"Ta räägib täpselt nii palju, kui on vaja, aga teab palju rohkem, kui räägib. Hüppemäel oleme loonud oma suhtluskeele. Kui teine sportlane või treener kõrvalt vaatab, ei saa nad midagi aru. Mõne väljendi ütleb Topi mulle jaapani, mõne soome ja mõne inglise keeles. Üldiselt räägime soome keeles."

Väga oluliseks peab Nurmsalu füsioterapeudi palkamist. "Arvan, et pigem olgu ta abiks terve suve, kui on töötegemise aeg. Kui hakkan tehtut nautima, siis võib mõne järeleandmise teha. Aga kuueks–seitsmeks kuuks füsioterapeudi palkamine on uskumatult kallis."

Keegi peab tegelema suuskade määrimise ja finantsküsimustega. "Eesmärk on, et Topile jääks võimalikult vähe kõrvalist tööd," rõhutab Nurmsalu.

"Tema peaks mind vaid treenima, siis oleks panus maksimaalselt tõhus."

Nurmsalu loodab suusaliidu abile. "Räägitakse, et põhitähelepanu läheb seal suusatamisele," arutleb ta.

"Mina ütlen, et Jaak Mae (peasekretär – toim) on tänavu rohkem tähelepanu pööranud kahevõistlejatele ja minule. Ka Ülle Viinapuu ja Kristiina Männa on palju aidanud. Koostöö peaks nii jätkuma."