FAVORIIDID: Heiki Nabi (sinises) ja rootslane Johan Euren on EMil kindlad medalisoosikud. Foto: TAIRO LUTTER
Maadlus
2. aprill 2014, 10:00

Heiki Nabi ja Ardo Arusaar loodavad pika medalipõua lõpetada (1)

Eile Soomes Vantaas alanud maadluse EM saab eestlaste jaoks kulminatsiooni laupäeval, kui medalilootusega tulevad kreeka-rooma maadluses matile raskekaallane Heiki Nabi ja kuni 98 kg meeste seas heitlev Ardo Arusaar. Praeguse seisuga suudavad mõlemad väärismetalli jahtida küll.

Suuremad treeningud on nüüdseks tehtud ja tänasest algab pigem taastav osa, võistluspaika jõutakse homme. Nabi ettevalmistus ei olnud õlavigastuse tõttu perfektne, aga piisav, et tippudele mõne päeva pärast vastu saada.

"Seis peaks täitsa normaalne olema, eks tal tuleb nüüd vormi minna," sõnas kahekordse maailmameistri ja olümpiahõbeda treener Henn Põlluste.

Möödunud aasta EMil Gruusias jäi Nabi 17 osalenu hulgas alles 14. kohale ja "euroopakatelt" tal medalit polegi. Pikka aega pole seda tervel Eesti koondisel, viimati tuli poodiumile Valeri Nikitin, kes sai 1992. aastal kategoorias kuni 68 kg kolmanda koha.

"Kõik tippvõistlused on tähtsad, eriti kui vaadata, et Heikil EMilt medal puudub ja Ardol on üldse võimalus enda medaliarve avada. Aga kõige olulisem on siiski 2015. aasta MM, kus jagatakse (2016. aasta Rio de Janeiro - toim) olümpiakohti. Tasapisi liigume sinnapoole, üritame määrustikuga kohaneda ja proovime reegleid enda kasuks pöörata," võrdles Põlluste lähema aja suurvõistlusi.

Nabi kontrollis Bulgaaria ja Rootsi treeninglaagrites vormi Londoni olümpia pronksimehe rootslase Johan Eureni ja neli aastat varem Pekingis sama autasu võitnud leedulase Mindaugas Mizgaitisega.

Arusaar harjutas sama süsteemi järgi ja temagi vastasteks olid mitmete medalitega pärjatud mehed. "Ta on ennast väga heast küljest näidanud. Kui ta teistel just selga prügiseks ei teinud, siis vähemalt suutis elu raskeks teha," kiitis Põlluste 25aastast Arusaart.

Esimene eestlane on Vantaas võistlustules juba täna, kui vabamaadluses läheb kuni 61 kg meeste seas matile Aleksei Baskakov.