Zlatan Ibrahimovic (vasakul) ja John Terry.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
2. aprill 2014, 08:00

MEISTRITE LIIGA: Londoni Chelsea mängib täna Zlatanikoopas

Jalgpalli maailmameistrivõistlused saavad olema selle suve spordisündmus number üks. Et PSG ründaja Zlatan Ibrahimovic Brasiiliasse aga ei reisi, annab ta endast kõik, et vähemalt enne MMi oleks kogu tähelepanu temal ning mis tuleks ta superstaari-imagole rohkem kasuks kui Jose Mourinho Chelseale koha kätte näitamine.

"Minu kõige suurem šanss kunagi Meistrite liiga võita on PSG meeskonnaga," kuulutas varem nii Torino Juventuse, Milano Interi, nende linnarivaali AC kui ka Barcelona särki kandnud Ibrahimovic raudkindlal toonil enne tänaõhtust veerandfinaali maiuspala, kus frankidele on külla sõitnud Inglismaa liiga tiitlipretendent Chelsea.

Selle peale virutas mees kohe lause vastaste kodumaa kohta: "Kui ma ükspäev lõpetan jalgpalli mängimise, ei vaata ma oma karjäärile tagasi kahetsedes, et pole kunagi Inglismaal mänginud!"

Kuigi Premier League on suurepärane võistlus, jääb Pariis tema viimaseks klubiks Euroopas, lubas Ibrahimovic, kurvastades sadu reklaamimüüjaid üle La Manche’i väina, kes oleks hea meelega superstaari oma reklaaminäoks palgata soovinud.

Ent rootslane ei käitu teatavasti kunagi päris oma sõnade järgi ning oma kahtlused mehe kavatsuste kohta on ka Chelsea lootsil Jose Mourinhol: "Ibrahimovicist oleks kahju, kui ta lõpetaks oma karjääri nii, et pole mänginud maailma parimas liigas."

Vaid paar aastat tagasi poleks tänane duell olnud mingi võistlus – Chelsea oleks teerulliga Pariisi klubist üle sõitnud. Ent ajad on muutunud. Viimase kahe aasta jooksul on PSG investeeringud olnud fantastilised nagu ka nende mängijatevalik," kiitis Mourinho vastast.

Ja tema peaks seda teadma: just portugallane oli Roman Abramovichi väljavalitu Chelseast Vene miljonite abil liiga keskmikest meistrite vormimiseks.

Nüüd on Abramovichi rahakotirauad küll natuke koomale tõmmanud, ent sellegipoolest kohtuvad täna kaks jalgpallimaailma hiigeltengelpunga.

Chelsea kasuks räägib nende meeskonna hiilgav kokkumäng, PSG plussiks on nende toores jõud.

Mängu saatus võib kergeimagi tuuleiili mõjul ühele või teisele poole kalduda, ning määravaks võivad saada väikseimadki pisiasjad – näites peab Chelsea lootma Fernando Torrese ründevõimsusele, sest vanameister Samuel Eto’o on vigastatud.