Neinar SeliFoto: MATI HIIS
Doping
3. aprill 2014, 17:26

Neinar Seli taandas end Eesti Antidopingu nõukogust (4)

Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu uuteks liikmeteks kinnitati Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Ralf Allikvee ja spordivaldkonnas pikaajalise juriidilise kogemusega vandeadvokaat Ants Mailend.

Täna toimunud Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee koosolek kinnitas dr Eve Undi ja Neinar Seli avaldused Eesti Antidopingu nõukogu liikme kohalt tagasiastumiseks. Nõukogu jätkab neljaliikmelisena koosseisus dr Ralf Allikvee, Ants Mailend, Kristjan Port ja Tõnu Seil.

Dr Ralf Allikvee sõnul võtab nõukogu uus koosseis ühe esimese olulisema tööna ette dopingut reguleeriva seadusandluse hindamise. "Kavatseme läbi analüüsida dopingu tarvitamist ja vahendamist puudutavad kehtivad seadused ning hinnata nende vastavust kaasaegse spordi vajadustele. Töötame välja muudatusettepanekud, mille esitame vastavatele riigiinstitutsioonidele. Nõukogul on selleks ja teisteks ees ootavateks vastutusrikasteks töödeks tugev ja mitmekülgne kompetents ning kõrge motivatsioon,“ lausus dr. Allikvee.

SA Eesti Antidopingu missiooniks on edendada tervislikku ja ausat sporti, viies läbi kvaliteetset dopingukontrolli, erinevatele sihtgruppidele mõeldud antidopingualast haridustööd ja anda oma panus rahvusvahelisse antidopingualasesse koostöösse.