Eestis Epp Mäel konkurente pole, ent Euroopa tasemel sõltub tulemus paljuski loosiõnnest.Foto: Tiina Kõrtsini
Maadlus
4. aprill 2014, 07:30

Kooli lõpetav Epp Mäe üritab pooliku ettevalmistuse pealt viimast võtta

Maadlus on ühest küljest lihtne, teisalt kummastav ala. Soodsa loosiõnnega võid pronksikohtumiseni jõuda ilma ühtegi võitu saamata, halvemal juhul lähed kohe vastamisi suurfavoriidiga ja pead kotid pakkima. Eesti parimat naismaadlejat Epp Mäed tabas eelmise aasta EMil esimene variant, täna läheb tal Vantaas aga kõvasti raskemaks.

Mäe avaringi vastane on tugev sakslanna Maria Selmaier, kelle alistamine nõuab Mäelt väikest eneseületust. Nii läheb samal 2013. aasta Tbilisi EMil saadud 5. koha kordamine raskeks.

"Ma pole veel medalifavoriit, seega sõltub kõik tabelist. Kui loos on hea, siis võib loota esikolmikumatšile pääsemist," sõnas ta enne Soome EMi tagasihoidlikult.

Kõlavamaid sihte ei lubanud seada poolik ettevalmistus.

"Kõige halvem ongi see, et pole võimalust olnud koolist puududa ja piisavalt treenida," tunnistas üleeile 22aastaseks saanud raskekaallane (-75 kg), kes saab mai alguses M.I. Massaažikoolist kätte spordimassööri paberid.

"Edasiõppimise plaani mul pole, suvest saan paremini harjutada."

Kuigi Mäe sõnul on ta seis veidi kehvem kui eelmisel aastal, siis mõned tugevad laagrid on ta siiski suutnud hankida. Viimati oli ta koos Venemaa koondise-

ga, kust täna läheb võistlustulle üks suurfavoriitidest Jekaterina Bukina. "Sparringupartnerid olid loomulikult tugevad, ikkagi Vene koondis, lisaks teised ja kolmandad numbrid," kiitis isast treeneri Riho Mäe õpilane.

Värskes maailma edetabelis on Mäe 19. kohal, täna rammu katsuvatest naistest aga seitsmes. "Et osalesin vaid ühel turniiril (kuu aega tagasi Rootsis Klippan Openil sai ta 5. koha - toim), võinuks see koht parem olla, kui oleks rohkem võistelnud," usub ta.Hiljuti toimunud kaalukategooriate muudatus pani pead murdma ka Mäe. Jaanuari lõpus Eesti meistrivõistlustel polnud ta veel kindel, kas osaleda kuni 75 kg või kuni 69 kg kaaluvate naiste seas.

Otsus pidi sündima peamiselt selle järgi, millises kategoorias on lihtsam konkurents. Numbrid räägivad Mäe valiku kasuks, sest tema kaalus on 11 osavõtjat, kuni 69 kg puhul aga 17.

Suurt vahet ta siiski ei näe.

"Konkurendid on ikka sisuliselt samad, vahest mõned on 69 kg peale läinud, aga kedagi uut pole küll juurde tulnud," ütles Mäe.

Homme on Vantaas matil kaks meie suurimat medalilootust Heiki Nabi ja Ardo Arusaar.