Neinar Seli.Foto: LAURA LANTS
Olümpia
4. aprill 2014, 08:00

EOK koosolek: Neinar Seli jäi ametisse, Sotšile hinnangut ei antud (3)

Eile toimunud EOK täitevkomitee koosolek möödus rahulikus ja töises õhkkonnas, mille käigus kinnitati kaks uut sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu liiget ja kuulati suurte alaliitude ettekandeid Sotši olümpia kohta. Samuti jäeti ametisse edasi EOK president Neinar Seli.

Seli vastu on algatatud kriminaalasi ja seetõttu on küsitud, kas ta sobib EOKd juhtima. Selit süüdistatakse selles, et ta püüdis Tallinna Sadama nõukogu esimehena Eesti spordile sponsorsummasid eraldada, olles ise samal ajal EOK president.

Seli aga väidab, et sel koosolekul ta ise ei hääletanudki ega usu, et teda saaks süüdi mõista.

Teema tõstatas eile Seli ise ja ta nentis pärast koosoleku lõppu rahulikult: "Täitevkomitee võttis ettekantu teadmiseks ja jättis mu ametisse."

Küll taandas ta ennast Antidopingu nõukogust, kust astus tagasi ka Eve Unt. Nõukogu uuteks liikmeteks kinnitati Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees

Ralf Allikvee ja spordivaldkonnas pikaajalise juriidilise kogemusega vandeadvokaat Ants Mailend. Nõukogus jätkavad Kristjan Port ja Tõnu Seil.

Seli märkis, et nõukogu tundis puudust meditsiinilise ja juurataustaga inimestest ning nüüd said lüngad täidetud.

Sotši olümpiakoondise esitusele täitevkomitee hinnangut ei andnud, see on Seli sõnul EOK esindajate kogu ülesanne. Küll kulus pool koosolekust ehk umbes kaks tundi kolmes suuremas talispordiliidus (suusa-, laskesuusa- ja uisuliit) valminud olümpiaanalüüsile.