Tyrese Rice vedas Maccabi Münchenis võidule.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
3. aprill 2014, 23:48

Maccabist saigi Milano vastane, Kreeka suurklubid veerandfinaalis

Ehkki korvpalli Euroliiga vahegrupiturniiri eelviimane voor jõudis tänasega alles poole peale, sai veerandfinalistide osas peaaegu kõik selgeks ning paika loksus ka esimene paar: Milano Emporio Armani - Tel Avivi Maccabi.

Kui Kristjan Kangur ja Milano olid E-grupi teise koha taganud juba eelmisel nädalal, siis Maccabi alistas äsja Münchenis sealse Bayerni 94:92 ja lõpetab F-grupis igal juhul kolmandana.

Iisraeli meeskond võitis hullumeelse kolmeste tabavuse (18st 13) toel. Esimesel poolajal oli hiilgavas viskehoos ka Baierimaa meeskond, kuid pärast vaheaega nende hoog rauges. Lõpus kindlustasid Maccabile võidu Tyrese Rice'i vabavisked 6 sekundit enne lõppu seisuks 94:91.

Maccabil on nüüd 8 võitu. Talle võivad järele jõuda Krasnodari Lokomotiv-Kuban ja Istanbuli Galatasaray, kel mõlemal võite 6, kuid Tel Avivi meeskond edestab mõlemat omavahelistes mängudes. Kõrgemale aga Maccabi samuti tõusta ei saa, sest Moskva CSKA ja Madridi Real on juba 10 võidu peal.

Viimase edasipääseja mängivad ses grupis välja Kuban ja Galatasaray. Kuban kohtub reedel võõrsil Reali ja viimases voorus kodus Bayerni, Galatasaray aga vastavalt CSKA ja Partizaniga. Vürtsi lisab teadmine, et nende kahe meeskonna omavahelised mängud on viigis, nii et kui saadakse võrdselt võite, hakatakse lugema üldist korvide vahet. See on praegu 1 (!) võrra parem Kubanil.

E-grupis, kus Milano nüpeldas liidrite mängus eile Barcelonat, sai täna klaariks, et kolmanda-neljandana lähevad edasi Ateena Panathinaikos ja Pireuse Olympiacos. Ses grupis võitis Panathinaikos Malaga Unicaja 69:60 ja Vitoria Cutxa Laboral Istanbuli Fenerbahce Ülkeri 95:73.

Panathinaikos jõudis 7 võiduni, Olympiacosel on neid 6 ning Malagal ja Ülkeril 5. Tiitlikaitsjad Pireusest, kel niigi ees veel kaks mängu, on mõlema tagaajaja vastu plussis ning seega taganud vähemalt neljanda koha.

Millisel kohal kumbki Kreeka klubi lõpetab, selgitatakse viimases voorus peetavas omavahelises mängus. Selle reede kohtumisest Istanbuli Anadolu Efes - Olympiacos sõltub ainult nii palju, et kui kreeklased võidavad, peavad nad omavahelises heitluses alistama Panathinaikose ükskõik mis skooriga. Kui Olympiacos aga kaotab, vajab ta lõpuvoorus suure koduse konkurendi vastu vähemalt neljapunktilist võitu, sest oli esimeses ringis jäänud alla 62:66.

Igal juhul on selge, et Panathinaikos-Olympiacos kohtuvad veerandfinaalis Reali ja CSKAga, kuid paarid saavad paika alles viimaste mängudega. Neljandas paaris läheb Barcelona vastamisi Kubani või Galatasarayga.