EI ÕNNESTU: Hindrek Pulk ründamas Kevin Soo ja Kristo Kollo blokki.Foto: ALDO LUUD
Võrkpall
4. aprill 2014, 00:11

Tartu mängis võrkpalli, Selver tennist

Tallinna Selver unustas Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamängus lihtsa tõe, et erinevalt tennisemängust ei anta võrkpallis untsu läinud servi eest korduskatset ning ohtrate pallinguvigade tõttu kingiti mäng Tartu Bigbankile 3:0.

Kohalikud võrkpallimeistrivõistlused alustasid neljapäeval Tartus oma lõppvaatust. Kuni seitsmemänguliseks kujunevas seerias sai vastastest esimesena vere välja kodumeeskond, kes alistas kuu aega tagasi Eesti-Läti ühisliiga meistriks kroonitud Selveri 3:0 (25:23, 25:22, 25:17).

Kui enne finaalseeriat pidid tallinlaste peatreeneri Avo Keele sõnul tema meeskonna trumbid olema serv ning blokk, siis need unustati reisiks võistkonna bussi laadida. „Mida oli vaja teha, jäi tegemata," ei jäänud juhendaja hoolealuste tegutsemisega absoluutselt rahule – eksiti igas mänguelemendis.

Eriti valusasti hammustas eksimustekurat Selverit pallingutel. Kuigi mängu lõppstatistikas jäid pealinlased pallinguvigadega peale napilt 15:14, siis nende eksimused kippusid kollitama just otsustavatel hetkedel. „Kolmanda geimi keskel toitsime neid nelja järjestikuse veaga," raputas Keel pead. „Kes servid trennis ära lööb, aga mängus lüüa ei suuda... Noh, neil võiks pärast mängu Pampersid ära vahetada."

Ojamets: 4:0 me ei võida

Tartlaste temporündaja Kevin Soo sõnul oli nende imerohi nõnda kiireks mänguvõiduks riskide võtmine pallingul, mis vigadele vaatamata lõpuks ära tasus. „Teadsime, et kui palli vastuvõtt oli raske, siis küll need tõsted Hindrek Pulgale tulevad." Selveri parimana 17 punkti toonud Pulga resultatiivsus oli 65 protsenti, kuid tartlastele sama palju silmi toonud Robert Täht oli tubli kümme protsenti parem.

Tartu peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul ei tasu end aga lollitada, et esimene mäng midagi tähendas. „Mulle oleks ülisuur üllatus, kui seeria lõpeks 4:0," ennustas ta Selverile veel eluvaimu.

Ojametsa pani kukalt kratsima esimest korda nelja võiduni mängitava finaalseeria süsteem. Kuigi rohkem mänge pidada on hea, ei saa ta aru, miks põhiturniiri võiduga koduväljakueelise kindlustanud Selver pidi esimese mängu pidama hoopis karukoopas: „Mis see eelis siis on? Kuigi mulle võiks see egoistlikult vaadates meeldida, siis on see Selveri osas ebaaus. Esimene mäng oleks võinud olla Tallinnas."

Pealinna minnakse aga alles nüüd ja teine matš peetakse esmaspäeval Kalevi spordihallis. Ojamets ennustab täiesti teistsugust kohtumist: „Esimene mäng pole mingi näitaja. Selver on ikkagi Schenkeri liiga võitja! Aga pärast võitu on julgem Tallinna minna!"

Algas ka kahe võiduni mängitav pronksiseeria. Seal kuulus avamäng Pärnule, kes alistas võõrsil TTÜ 3:1 (25:15, 25.21, 20:25, 25:21).