Deniss KarpakFoto: ARNO SAAR
Spordivaria
4. aprill 2014, 21:48

Muutlike ilmaolude kiuste jõudis Karpak medalisõitu

Deniss Karpak jõudis Finn-klassi Mallorcal peetaval MK etapil medalisõitu erinevate ilmaolude kiuste. Nimelt jäeti pärast kuuetunnist ootamist sõiudd ära ning Karpak pääses medalisõitu eelmistel päevadel teenitud 7. kohaga. Kuna punktivahed neljandast kümnenda kohani on väikesed, võib ta veel tõusta. 

Samuti kuldfliidis võistelnud Lauri Väinsalu  lõpetas regati 31. kohaga. Medalisõidu eel juhib britt Giles Scott.

Laser Standardi kuldlaevastikus seilanud Karl-Martin Rammo asetus avaseeria viimaste tulemustega 3, 5 ja 46 regati lõppresultaadina 12. kohale. Treener Rein Ottosoni sõnul kinnitas rammo kuulumist maailma tugeva tuule sõitjate paremikku. "Ta tegi väga hea regati ülitugevas konkurentsis. Viimase sõidu ebastabiilsetes tuuleoludes ei olnud õnne ning sellega kukkus Karl-Martin kaheksandalt kohalt üldkokkuvõttes kaheteistkümnendaks"

Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) aga lisas täna oma skoori finaalsõitude grupis valestardi, 38. ja 52. koha ning tema MK etapi tulemuseks on 58. koht. Klassis on enne otsustavat medalisõitu liidriks horvaat Tonci Stipanovic.

Naiste RS:X klassis sai tänased võistlussõidud 21., 21. ja 35. kohaga lõpetanud Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) kokkuvõttes 18. koha. Juhtpositsioonil paikneb prantslanna Charline Picon.

Anna Pohlak (TJK), kes purjetas finaalsõitudes Radial klassi kuldlaevastikus, seilas üle finišiliini 31., 7. ja 35. kohaga ning asetus regati lõpptulemusena 39. kohale. Enne medalisõitu paikneb esikohal hollandlanna Marit Bouwmeester.

49erFX klassi hõbelaevastikus said Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) täna 17. koha ja teises sõidus vigastuse tõttu mitteosalemise ning nende jaoks lõppeb võistlus kokku 39. kohaga. Homse eel on juhtimas brasiillannad Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze.

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) 49er'l täna vigastuse tõttu ei osalenud ning said lõpptulemusena 77. koha. Liidripositsiooni hoiavad uus-meremaalased Peter Burling ja Blair Tuke.

MK etapp lõppeb homme, mil avaseeria tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.