Heiki Nabi pärast matši.Foto: Stanislav Moškov
Maadlus
5. aprill 2014, 13:28

Nabi ja Arusaar langesid konkurentsist juba avaringis

Heiki Nabi kaotas eduseisust! "Ei tea, miks viie minutiga ära väsisin." (11)

Maadluse EMil Vantaas olid täna võistlustules kaks Eesti suurimat medalilootust Heiki Nabi ja Ardo Arusaar. Arusaar (-98 kg) alustas napi 0:1 kaotusega, kui jäi alla 2009. aasta maailmameistrile Balazs Kissile Ungarist. Nabi (-130 kg) kaotas vähetuntud aserile Sabah Shariatile 3:4.
13:28
Ats Kuldkepp

Ka Nabi on edasisest konkurentsist väljas, sest Shariati jäi veerandfinaalis alla Johan Eurenile 0:3.

13:06
Ats Kuldkepp

Nabi tunnistas, et otsustaval perioodil ei õnnestunud tal miski. "Alates neljandast minutist maadles ta oma matši ja läksin sellega kaasa. Tema tegi, mis tahtis, mina pidin kaitsma ja see väsitas ära. Proovisin paar korda taktikat muuta, aga ei tulnud midagi," rääkis ta.

13:01
Ats Kuldkepp

Arusaare lootused lohutusringi saada on kustunud, sest teda võitnud Balazs Kiss kaotas veerandfinaalis Melonon Noumonvile 5:9.

12:55
Ats Kuldkepp

Nabi peab lootma, et teda võitnud Sabah Shariati jõuab finaali. Siis pääseb Nabi lohutusringi ja saab heidelda pronksi eest. Tegelt pole Shariati aser, vaid Iraani kolmas number, kes toodi naftarahadega Aserbaidžaani.

12:48

Löödud Heiki Nabi.

12:45
Ats Kuldkepp

"Nüüd on analüüsi koht, miks viie minutiga ära väsisin. Kui vaadata laagrite järgi, siis ei tohiks võhm kadunud olla. Oleks pidanud olema minu minu matš. Tavaliselt lähevad lihtsalt käed jämedaks, aga seekord kogu keha," sõnas Nabi pärast kaotust.

11:53

Nabi treener Henn Põlluste: "Järsku lõi Heikil käe krampi, jalalihase krampi, kõhu krampi. Heikil oli kurk ka valus, aga selle taha ei hakka seda ajama."

Kuigi Nabi oli 3:0 ees ning vastasel oli kaks hoiatust, läks matši lõpp totaalselt käest. 
"Peab olema totaalselt mingi viga, eks selgitame välja. Must päev on, oli võidetav matš!" 

Nabi ise ütles Põllustele, et kurk oli nii valus ja kuiv. "Jõin hästi palju, kuid ei aidanud. Nii valus oli. Tegelikult oli minu matš, esimese poolaja ju võitsin!"

11:37
Ats Kuldkepp

Oi-oi, Nabile 3:4 kaotus.

11:32
Ats Kuldkepp

Esimsese perioodi võitis Nabi 2:0, kes vedas aseri ühe korra kenasti üle.

11:30
Ats Kuldkepp

Shariati saab hoiatuse ja läheb parterisse.

11:28
Ats Kuldkepp

Nabi astub areenile ja kohtumine võib alata.

11:23
Ats Kuldkepp

Nabi matš aseri Sabah Shariatiga on õige pea algamas. Enne teda on vastamisi üks favoriite rootslane Johan Euren, kes heitleb sakslase Eduard Poppiga.

11:20
Ats Kuldkepp

Arusaar sai ungarlase pealöögi tõttu ka väikese haava, mida tuleb ilmselt õmmelda.

11:04
Ats Kuldkepp

Tikkurila spordihall on peaaegu täitunud ja soomlased elavad omadele tuliselt kaasa. Maadluse koht kindlasti päris vahva atmosfäär.

11:01

Otsepilti saad vaadata siit.

10:45
Ats Kuldkepp

Arusaar võib veel jõuda lohutusringi, kui Kiss pääseb finaali. "Tiitlitega mees, seega on tema stiil varem teiste vastu töötanud. Ehk töötab täna ka. Pean selle peale lootma, sest tahan ennast tõestada," ütles Arusaar.

10:40
Ats Kuldkepp

"Vastane oli stiili poole pealt lõhkuv, ei lasknud ühtegi hingepausi ka sisse, enda rütmi ei saanud minnagi. Olin temega võistlustel esimest korda vastamisi, ei teadnud ka täpselt, kuidas tema vastu tegutseda," sõnas Arusaar pärast matši.

10:20
Ats Kuldkepp

Arusaar jäi ungarlasele Balasz Kissile 0:1 alla. Esimesel perioodil ei toimunud suurt midagi, Arusaar sai passiivsuse eest isegi hoiatuse. Teisel jätkus sarnane maadlus, kuid vastane teenis Arusaare teise hoiatuse eest punkti ja kaitses edu lõpuni.