Henrik OjamaaFoto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
7. aprill 2014, 11:28

Henrik Ojamaa ja Igor Morozovi koduklubid lähenevad meistritiitlitele

Eesti jalgpallikoondislaste Henrik Ojamaa ja Igor Morozovi koduklubi Varssavi Legia ja Debrecen on lähedal vastavalt Poola ja Ungari meistritiitlite võitmisele.

Ojamaa kuulus Legia algkoosseisu, kui pühapäeva alistas Poola kõrgliigas Bydgoszczi Zawisza 1:0. Legia edu lähima jälitaja Poznani Lechi ees on kümme punkti.

Morozovi koduklubi Debrecen viigistas Ungari kõrgliigas 1:1 Györi ETOga ja on seitse vooru enne tšempionaadi lõppu kaheksapunktilise eduga liider. Liiga viimane, Tarmo Kingi koduklubi Kaposvari Rakoczi, peab oma 23. vooru kohtumise täna õhtul kodus Mezõkövesd-Zsory vastu.

Henri Anier lõi laupäeval Šotimaa meistriliigas värava, aga tema koduklubi Motherwell kaotas 2:3 St. Mirrenile. Ats Purje lõi Kuopio Palloseura kasuks kaks väravat, kui Soome karikavõistluste viiendas ringis alistati 8:0 HJK Töölöt.

Valgevene kõrgliigas tegi teise järjestikuse nullimängu Soligorski Šahtari puurilukk Artur Kotenko, kui võõrsil alistati 1:0 Slutsk. Šahtar on võitnud mõlemad mängud ja on üks kahest täiseduga meeskonnast.

Taijo Teniste ja Sogndal viigistasid Norra kõrgliigas 1:1 Sarpsborgiga ning Bodö/Glimt, kelle väravat kaitseb Pavel Londak, kaotas 0:3 Valerengale. Kahe vooruga on nii Teniste kui Londaku koduklubil Norra kõrgliigas kirjas üks punkt.

Bakuu Ravan, kes tööandjaks Dmitri Kruglovile, viigistas Aserbaidžaani kõrgliigas tähtsas mängus 1:1 Sumqayitiga. Algkoosseisu kuulunud Sergei Zenjov ei suutnud Ukraina kõrgliigas Lvivi Karpatõd päästa 0:3 kaotusest Donetski Šahtarile. Karpatõ on liigatabelis kümnendal kohal.

Kaimar Saag sekkus Taani esiliigas mängu 84. minutil, kuid Vejle viigistas Kögega 1:1. Vejle on liigatabelis kuues. Albert Taar kuulus meeskonna põhikoosseisu ning Plocki Wisla alistas Poola esiliigas Storze Kolerarzi 1:0. Wisla on liigatabelis seitsmendal real.