Gert Kullamäe.Foto: MARI LUUD
Korvpall
8. aprill 2014, 07:30

Räsitud Rockil järjekordne tähtis lahing. Kullamäe: põdeda pole vaja! (3)

Nädalavahetuse vapustused üle elatud, tuleb Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonnal täna kell 18.30 Balti liiga otsustavas poolfinaalis võõrsil vastu astuda Prienai Tonybetile, kellele kodus 66:68 alla jäädi. Kui tartlaste poolelt jääb kindlasti eemale Augustas Peciukevicius, siis kadusid on tõenäoliselt ka vastastel.

Põhimõtteliselt asus Rock teele täiskoosseisus, sest laupäeval mängus Kalev/Cramoga rangluu murdnud Peciukevicius sõitis samuti tiimile kaasa elama. Kolme olulise mehe - Tanel Kurbase, Gert Dorbeki ja Marek Doronini - kaasategemine on endiselt küsimärgi all. Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul selgub alles täna, kas ja kui palju nad meeskonda aidata saavad.

Alustame seljaga hädas oleva Kurbase seisundist: "Kerge hommikuse visketreeningu tegi ta kaasa, aga vaatame, kuidas kaheksa-üheksa tunnine bussisõit talle mõjub," ütles Kullamäe eile.

"Marek käis (eile) hommikul arsti juures ja sai põlve süsti, treeningut kaasa ei teinud. Gerdi jalg pole vahepeal halvemaks läinud," lisas ta. Vincent Simpson ja Valmo Kriisa saavad tagaliinis kindlasti suure koormuse, aga vähemalt pikkade osakond enam-vähem korras.

Kullamäe arvates pole keerulisest olukorrast hoolimata matšile mõtet minoorses toonis peale minna. „Põdeda pole vaja. Läheme kohale ja anname endast kõik. Kui sellest piisab, siis piisab," oli ta kindel.

Märtsi lõpus Leedu karika võitnud Prienai kaotas laupäeval koduväljakul üllatavalt kindlalt 77:93 Kedainiai Nevežisele. Kaasa ei teinud ka esimesest poolfinaalist eemale jäänud ohtlikud ääred Arvydas Siksnius ja Laimonas Kiselius. „(Rocki leedulane) Vilmantas (Dilys) uuris nende kohta. Selgus, et Siksnius ilmselt ei mängi, Kiseliusega on nii ja naa. Aga Prienai peaks hoolimata viimasest kaotusest ikkagi heas hoos olema," rääkis Kullamäe.

Rock vajab finaali pääsemiseks vähemalt kolmepunktilist võitu. Sel juhul tuleb nende vastaseks Šiauliai, pronksikohtumise korral Tampere Pyrintö.