Bahreinis võitis kahe Mercedese kibeda võitluse Lewis Hamilton. Meeskond lubab, et sääraseid duelle ei keelata ka edaspidi.Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA
Vormel 1
8. aprill 2014, 11:17

Mercedese F1 meeskond: tiimikorraldused oleksid võidusõidu surm! (1)

Vormel 1 2014. aasta hooaja algust domineerinud Mercedese meeskond kinnitas, et ei kavatse oma pilootidele Lewis Hamiltonile ja Nico Rosbergile tiimikorraldusi jagama hakata, sest need tapaksid võidusõidu.

Pühapäeval pidasid britt ja sakslane Bahreini Grand Prix'l maha äraütlemata põneva duelli, mis lõppes Hamiltoni 1,085 sekundi suuruse võiduga. Mercedes pilootidele korraldusi ei jaganud ja meeskonna üks juhte Paddy Lowe kinnitas, et nii talitatakse ka edaspidi: "Pole mingit põhjust praegust poliitikat muuta."

Lowe kolleeg Toto Wolff lisas: "Suurepärane on vaadata kahte tippsõitjat ausalt ja võimsalt teineteisega võitlema. Me esindame väga võimsat brändi (F1 – toim) ning Hamilton ja Rosberg tegid seda fantastilisel moel. Kujutage ette, kui oleksime teisel ringil tiimikorralduse kehtestanud? See oleks olnud F1 ja Mercedese võidusõidufilosoofia jaoks kohutav asi.

Võlgneme selle vabaduse nii endale, meie spordialale kui ka võidusõitjatele. Nad on suurepärased piloodid ja professionaalid. Neile peab andma võimaluse võidu sõita!" rääkis Wolff kirglikult.

Tõsi, kui Bahreini GP lõpufaasis tuli rajale turvaauto, edastas Mercedes pilootidele palve autod ikka finišisse tuua, aga järgnes erakordselt intensiivne võitlus, kus Hamilton lõpuks peale jäi. "See oli kerge manitsus, mitte strateegiline käik või käsk," selgitas Wolff.

MM-sarja juhib Rosberg 61 punktiga, Hamiltonil on 50 silma.