Katrina Lehis krooniti juunioride maailmameistriks!!!Foto: FIE.ORG
Vehklemine
8. aprill 2014, 19:09

 

FOTOD: Katrina Lehis tuli juunioride maailmameistriks! (8)

Eesti noor epeevehkleja Katrina Lehis võitis juunioride MMil Plovdivis kulla, alistades finaalis ungarlanna Reka Bohusi 15:14. 

Lehis pidi kohe matši alguses relva vahetama ning jäi esimesel kolmandikul 3:4 taha. Ka teisel perioodil oli ta tagaajaja rollis, kuid viimasel kolmandikul tegi eestlanna võimsa tagasituleku. 

1.40 enne lõppu oli seis viigis 11:11, torge-torke mängus sai Bohus veel 48 sekundit enne lõppu kollase kaardi, kuid sealtpeale oli Lehis kindel. Otsustava torke tegi Lehis 28 sekundit enne lõppu. 

Eelmisel MMil võitis viimast aastat juuniorideklassis vehklev neiu pronksmedali. Lehise päev on olnud aga üks paras võitlus, sest kohaliku transpordi probleemide tõttu jõuti halli alles viimasel minutil ning piigal jäi korralik soojendus tegemata.

"Närvid on täitsa läbi, pidin infarkti saama," sõnas treener Helen Nelis-Naukas. "Hotell on saalist kaugel. Tõusime 6.30, aga ühtegi taksot polnud. Ootasime kell 8 korraldajate bussi, aga see hilines. Sooja jäi teha alla poole tunni, õudne kiirustamine oli! Relvad ei töötanud, järjest kolm torget läks kaduma." 

Meniskivigastusest paranenud Lehis osales enne MMi vaid ühel võistlusel, saades juunioride EMil 10. koha. Nelis-Naukase sõnul oldi Bulgaariasse sõites veidi ettevaatlikud, sest põlv pole täielikult korras ning samuti ei teatud konkurentide taset. 

"See näitabki maailmaklassi, et vaatamata kõigile viperustele on ta pannud end maksma." 

32 parema hulgas alistas Lehis 15:4 ukrainlanna Julia Svystili. Kaheksandikfinaalis ungarlanna Adrienne Felkeri 7:5 ning veerandfinaalis ameeriklanna Amanda Sirico 12:11.  Poolfinaalis läks Lehis küll matšis maailma edetabelijuhi Roberta Marzani vastu 8:5 ette, kuid itaallanna tuli talle visalt järgi. Viimane kolmandik lõppes seisul 11:11 ning vehklejatele anti lisaminut. Siin olid eestlanna närvid tugevamad ning finaali jõudis ta ühetorkelise paremusega, 12:11.