Katrina Lehis Foto: FIE.ORG
Vehklemine
8. aprill 2014, 21:02

Juunioride maailmameistriks kroonitud Lehis: oli paras närvide mäng (2)

Katrina Lehis krooniti Bulgaarias Plovdivis epeevehklemise juunioride maailmameistriks, kui alistas finaalis otsustava torkega ungarlanna Reka Bohusi.

"Ühe torkega võidud olid ikka kohutavad, selline närvide mäng, aga suutsin olla otsutavatel momentidel piisavalt rahulik," kommenteeris mullu juunioride MMil pronksmedali võitnud Lehis.

"Absoluutselt pole sellest hetkest saadik naeratamist lõpetanud," lisas piiga särasilmil. "Täielikult ei usu veel, et see oli tänu ühele torkele ja seda kauem võtab aega, et aru saada, mida ma tegin. Ma olen maailmameister!"

Lehise treener Helen Nelis-Naukas märkis omalt poolt: "Tal on kohutavalt tugev kokkuvõtmisvõime ja keskendumine. Ta ei tee lollusi, vaid proovib midagi muud. See näitab maailmaklassi, kui ta otsustavatel torgetel end kokku võtab ja teeb oma ära."

"Uhasime kümme päeva enne MMI, et vormi saada. Eelmise aasta MM-pronksi järel mõtlesime loomulikult salaja, et tahaks maailmameistriks tulla. Kui siis aga see vigastuseteade tuli [Lehis on olnud pikalt kimpus meniskivigastusega ja ka praegu pole põlv veel täielikult korras - toim], nutsin kaks nädalat selle pärast, et kõik metsa läks. Aga lõpp hea, kõik hea!"