Rockile ja Janar Taltsile (pikali) jäi Balti liigas finaali jõudmine püüdmatuks.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
8. aprill 2014, 22:35

Varakult murdunud Rockil jääb nüüd üle vaid kannatada (3)

Kartused, et vigastused ja tihe mängugraafik panevad Tartu Ülikool/Rocki vormile saatusliku põntsu, said teoks. Balti korvpalliliiga otsustavas poolfinaalis anti Prienai Tonybetile võõrsil kohe initsiatiiv ja lõppnumbrid 71:82 peegeldavad jõudude vahekorda õiglaselt. Et Rock oli esimese kohtumise 66:68 kaotanud, oli tartlastel vaja võita vähemalt kolme punktiga.

Ebameeldivad uudised tulid Rockile juba enne kohtumise algust, sest Tanel Kurbas ja Marek Doronin teatasid, et ei saa vastavalt selja- ja põlvevalu tõttu kaasa teha. Lisaks kummitas laupäeval Kalev/Cramo vastu rangluu murdnud Augustas Peciukeviciuse eemalejäämine.  „Eks sellised asjad mõjutavad mängijate psüühikat, ju nad polnud selleks kõigeks valmis. Liiga palju virvarri hakkas lõpuks segama," tunnistas Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast matši.

Esimene veerandaeg kaotati 14:25 ja ohtlikult lähedale leedulastele ei saadudki. Pidevalt olid just vastased need, kes esimesena lahtiste pallideni jõudsid ja kahevõitlused enda kasuks kallutasid. „Hästi kahju ongi just esimesest veerandajast. Rünnakul tegime hästi rumalaid pallikaotusi, mis realiseeriti vastaste poolt kohe ära. Tegelikult oli meil isegi õnne, et ka nemad eksisid ja vahe veel suurem polnud," ütles Kullamäe.

Ta lisas, et kui ärakukkumine oleks tulnud neljandal veerandajal, oleks see vigastuste ja tavapäratu rotatsiooni tõttu loogilisem olnud. „Ega me sellest üle ei saanudki. Proovisime, püüdsime, punnitasime, aga ei õnnestunud. Ma ei hakka kindlasti kaotust millegagi välja vabandama, lihtsalt täna (eile – toim) läks nii. Ei tasu seda üle dramatiseerida. Aga väga kahju on," sõnas peatreener.

Reedel ootab ees pronksilahingu esimene vaatus Tampere Pyrintö vastu. Kes siis platsile tulla saavad, on veel vara rääkida. „Kes on, see on. Nüüd vist pääsesime, et rohkem vigaseid juurde ei tulnud. Aga see on ekstreemne olukord meie kõigi jaoks, punnime hooaja lõpuni ja kannatame ära," toonitas Kullamäe.

Prienai vastaseks on finaalis teine Leedu klubi Šiauliai.

Balti liiga teine poolfinaal

Prienai Tonybet - Tartu Ülikool/Rock 82:71

(Kahe mängu summa 150:137)

Prienai: Janavicius 15, Kadziulis 15, 3 vl, Lukauskis 15, 8 lp, Cepukaitis 15, 4 bl, Linkevicius 11, 9 lp, Šeskus 5, Ivanauskas 3, Valeika 2, Šemeklis 1, Ramanovskij 0

Rock: Dilys 20, Kriisa 14, 5 rs, 3 vl, Talts 10, 8 lp, Dorbek 9, Simpson 9, 7 rs, Toome 7, Eichfuss 2, Meister 0, Vene 0