Mägiratta MK-sari täies hiilguses.Foto: MATHIEU BELANGER
Jalgrattasport
9. aprill 2014, 10:16

Rohkem sporti eestlase teleekraanile! Ekraanidele jõuavad mägirattasõidu MK-sari ja BMXi MM

Spordikanal Viasat Sport Baltic hakkab oma ekraanil näitama mägiratta MK-etappe, ülekanded toimuvad kõigist tänavustest etappidest.

"Otsustasime mägiratta MK-sarja oma programmi võtta, et pakkuda vaatajatele mitmekesisust ning seniste põhialade kõrval oleks ka teiste spordialade ülekandeid. Peamiselt näitame küll pallimänge ja motosporti, kuid rattasport on meie programmis ka varasemalt olnud ning seekord otsustasime jätkata mägirattaga. Lisaks kanname juulis üle ka BMXi maailmameistrivõistlusi," sõnas tuntud spordiülekannete kommentaator Kalev Kruus.

Ülekanded toimuvad kogu mägiratta MK-sarjast, mitmed ka otse-eetris. "Suve poole on programmis rohkem ruumi ning siis saame ülekandeid näidata ka otsepildis," märkis Kruus.

Hooaja alguses küll heas vormis olnud, kuid seejärel võistlustel kukkudes rangluu murdnud Eesti parim mägirattur Martin Loo on vähemalt kahel esimesel etapil Kruusi kõrval stuudios ning kommenteerib sõite, kus oleks pidanud algse plaani kohaselt ise osalema.

Esimene etapp mägiratta MK-sarjas sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Lõuna-Aafrika Vabariigis ning laupäeva ja pühapäeva õhtul on võimalus neid sõite Viasat Sport Baltic vahendusel jälgida.

Mägirattasõidu MK-sarja korraldab Rahvusvaheline Jalgrattaspordiliit (UCI) alates 1991. aastast. Mullused üldvõitjad olid Nino Schurter (Šveits) meeste ja Tanja Žakelj (Sloveenia) naiste seas. Käesoleval hooajal on kavas 7 MK-etappi, millele lisanduvad maratoni MM ja kõigi mägirattaalade MM, mis toimub 2.-7. septembrini Norras, Hafjellis.