Korvpalli Eesti meistriliiga play-off algab täna!Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
9. aprill 2014, 10:37

TÄNA: Kevad on ametlikult käes - algab korvpalli Eesti meistriliiga play-off!

Eesti spordirahva mitteametlikuks kevadekuulutajaks on juba pikki aastaid korvpalli meistriliiga play-off. Hooaja 2013-14 medalimängudega alustatakse täna, mis lubab öelda: kevad on käes!

Veerandfinaalides kohtuvad Tartu Rock - Valga, Kalev/Cramo - Rapla, Rakvere Tarvas - Pärnu ja TTÜ - Tallinna Kalev. Esimesena pannakse palll mängu just põhiturniiril neljanda ja viienda koha saanud kahe Tallinna klubi vastasseisus. Hüppepall visatakse õhku täna kell 19 Kalevi spordihoones.

Tänavuste omavaheliste mängude seis on 3:1 TTÜ-le. Esimese mängu detsembri alguse võitis Tallinna Kalev 10 punktiga (65:55), kuid järgmises kolmes on võidu võtnud põhiturniiri neljandana lõpetanud TTÜ (75:67, 59:58 ja 63:57).

Järgmisel nädalal Kaasanisse ISBL-i finaalturniirile sõitev TTÜ KK alustab play-off'iga teistest varem ning esimene poolfinalist võib selguda juba pühapäeval, sest Tallinna meeskonnad mängivad teise kohtumise reedel (11.04) ning seeria kolmanda mängu pühapäeval (13.04).

Reeglina on seeria esimene ja kolmas mäng kõrgema koha saavutanud meeskonna koduväljakul ehk siis mäng peaks toimuma TTÜ-s, kuid poolte kompromisslahendusena seoses saali jagamisega teiste spordialade ning võistlustega toimub seeria esimene mäng Kalevis ning järgmised kaks TTÜ-s, kirjutab basket.ee. Veerandfinaalseeria mängitakse kolme võiduni ning vajadusel on neljas mäng taas Kalevis ning viies TTÜ Spordihoones, aga need juba pärast TTÜ naasemist Venemaalt.

Paaris Tarvas - Pärnu algavad mängud pühapäeval, 13. aprillil. Seerias Kalev/Cramo - Rapla peetakse esimene matš 15. ja duellis Tartu Rock - Valga 16. aprillil.