Eesti jäähokikoondis alustab täna Serbias MM-turniiri matšiga Islandi vastu.Foto: MATI HIIS
Jäähoki
9. aprill 2014, 16:18

Rohkelt karistusi teeninud Eesti jäähokikoondis alustas MMi võiduga Islandi üle (11)

Eesti meeste jäähokikoondis alustas täna Serbia pealinnas Belgradis MM-turniiri. 2. divisjoni A-gruppi kuuluva ehk üldpingereas kohtadele 29.-34. mängiva Eesti esimene vastane Island langes numbritega 4:1 (1:0, 2:1, 1:0).

Eesti meeskonna resultatiivsuspunktid: Valeri Bobkov 1+1, Vasili Titarenko 1+1, Roman Andrejev 1+1, Aleksandr Ossipov 1+0, Aleksei Sibirtsev 0+1, Robert Rooba 0+1, Artjom Gornostajev 0+1. Eesti väravas tõrjus Mark Rajevski 13 Islandi pealeviset (92,86%).

OTSEÜLEKANNE

Mäng läbi, Eesti võitis 4:1: kuigi Eesti teenis ka viimasel kolmandikul mitu 2minutilist karistus, ei suutnud Island ainsatki arvulist ülekaalu kolmest väravaks realiseerida. Küll aga viskas Eesti 53. minutil oma neljanda värava, kui Eesti ridades kohtumise parimaks mängijaks tunnistatud Roman Andrejevi söödu toimetas sihile Aleksandr Ossipov.

Eesti mängulises ülekaalus polnud kahtlust, sest vastase väravale sooritati 38 pealeviset Islandi 14 vastu. Eesti teenis üheksa ja Island viis kaheminutilist karistust. Neljapäeval kohtub Eesti Austraaliaga.

2. kolmandik läbi, Eesti juhib 3:1: 27. minutil, kui Eesti meeskond mängis oma juba kuuenda eemaldamise tõttu taas arvulises vähemuses, jõudis Islandi meeskond tänu Emil Alengardi tabamusele viigini, ent viimane sõna kuulus siiski Eestile.

Kaks minutit pärast Islandi viigiväravat realiseeris Eesti oma arvulise ülekaalu 2:1 juhtväravaks, kui Vassiliti Titarenko saatis sihile Valeri Bobkovi söödu. 33. minutil oli täpne Roman Andrejev (söötjad Robert Rooba ja Artjom Gornostajev), kes viis Eesti juba 3:1 juhtima. Pealevisete osas juhib Eesti 27:8, 2minutilisi karistusi on Eesti teeninud kuus ja Island viis.

1. kolmandik läbi,  Eesti juhib 1:0: Kohtumine on alanud, Eesti väravat kaitseb Mark Rajevski. Kaheksandal minutil teenis Eesti meeskond 32sekundilise vahega kaks karistust, ent Island viis vs kolm arvulist ülekaalu väravaks realiseerida ei suutnud.

17. minutil viis Eesti 1:0 juhtima Valeri Bobkov (söötjad Aleksei Sibirtsev ja Vassili Titarenko) ja selle seisuga avakolmandik ka lõppes. Eesti teenis neli ja Island kaks kaheminutilist eemaldamist. Pealevisked võitis Eesti 12:3.

EELVAADE

Eesti järgmised vastased on Austraalia, Serbia, Iisrael ja Belgia. Eesti koondise liider, Soome kõrgliigaklubis Espoo Blues mängiv Robert Rooba hoiatas esmaspäeval Õhtulehega vesteldes, et midagi lihtsat oodata ei ole: "Islandiga oleme varem mänginud, ei ole lihtne. Mütsiga lööma ei tasu minna, sest jäähokis on juba nii, et koondisesärki kandes mängib ja võitleb iga mees viimse veretilgani."

Kõrgemale tasemele ehk MMi 1. divisjoni B-gruppi tõuseb vaid turniiri võitja, mis tähendab Soome tipptreeneri Sakari Pietilä juhendatud Eesti meeskonna jaoks, et eksimused pole lubatud - kõik kohtumised tuleb võita.

Rooba hinnangul oleks just MMil kohtadele 23.-28. mängimine Eesti jaoks igati paras tase: "Peame 1. divisjoni B-gruppi tagasi tõusma. Taseme poolest oleks see meile ideaalne variant. Seal suudaksime mängida medalitele, nagu näitas pühapäevane 7:5 võit Leedu üle, kes sellesse gruppi kuulub."