Nico Rosberg Mercedese roolisFoto: AP/Scanpix
Vormel 1
9. aprill 2014, 11:53

Mercedes oleks ökoajastuta vormelimaailmast taandunud (1)

Autotootja Daimler juhatuse liige Dr. Thomas Webber ütles, et kui vormel 1 poleks uusi V6-turbohübriidmootoreid kasutusele võtnud, oleks Mercedese meeskond ilmselt otsustanud sarjast lahkuda.

„Peamine tulevikuväljakutse on kütuse säästmine ja ökonoomsus ning F1 on läbi viidud muutustega arengute eesrinnas,“ sõnas Weber, kelle sõnul olid V8 kütuseõgardid raiskamine.

Professor rääkis, et iga aasta pidasid nad firma juhatuses pikki arutusi teemal, kas autotootja peab ikka F1-maailmas osaline olema. „Nüüd, tänu neile uutele reeglitele, saan ma otsustajatele väga täpselt näidata, et meie vormelimeeskond teeb täpselt seda, mida firma vajab: väiksemad mootorid, sissepritse, kerge šassii, maksimaalne kütuse kokkuhoid, sisepõlemis- ja elektrimootori hübriid,“ loetles Weber üles tehnoloogiad, millest autotootja loodab ka tavasõidukites kasu lõigata.

Mehe sõnul saab ta aru praegu käivast diskussioonist uute vormelite liiga vaikse heli üle, kuid loodab, et inimesed vaatavad spordiala siiski põnevate sõitude mitte kosmeetiliste väärtuste pärast