Kert ToobalFoto: Mati Hiis
Võrkpall
9. aprill 2014, 16:26

Kert Toobal uuest peatreenerist: "Tugev isiksus, väga nõudlik."

Eesti võrkpallikoondise uus peatreener on Gheorghe Cretu. Koondise kapten Kert Toobal on rumeenlasega käe all ka varem mänginud: viis aastat tagasi olid mõlemad mehed Poolas Olsztyni klubi juures.

"Me töötasime koos viis või kuus kuud sel aastal kui ma Poolas olin. Ta tuli meie juurde novembrikuus, kus meeskond oli suhteliselt kehvas seisus. Hooaja lõpuks asjad paranesid ja klubi seatud sihid said täidetud," ütles Toobal, et tegu on püüdliku treeneriga, kes oskab tulemusi tuua.

Sidemängija võrdles Cretut ka seni koondist juhendanud Avo Keelega: „Mõnes mõttes on nad kindlasti sarnased – mõlemad on tugevad isiksused ja väga nõudlikud."

Meeste erinevus võiks Toobali arvates olla, kui palju treener väljakul toimivat oma kontrolli all hoiab. Kapten kirjeldab rumeenlase stiili: „Igaks pallivahetuseks võib tal näiteks olla väga konkreetne ülesanne, mida ta keskblokeerijalt või temporündajatelt nõuab."

Toobal meenutab, et Poolas andis mees tihti enne palli mängu panekut mõnele mängijale märku, kuhu ta täpsemalt liikuma peab. Kui too täitis oma ülesande, aga olukord millegi pärast ikka untsu läks, siis võttis peatreener süü endale, mitte ei vaadanud hoolealuste peale viltu.

Kapten Toobal on kindel, et kuigi uus peatreener näeb suuremat osa koondise mängijaid elusast peast alles kahe nädala pärast, siis kõva eeltöö on rumeenlasel juba tehtud. „Ta on end mängijatega kurssi viinud interneti teel ja vaadanud ka nende statistikat. Kindlasti on tal juba kujunenud oma nägemus. Ma arvan, et kui ta Eestisse tuleb, siis mängijad on üllatunud, kui palju ta nende kohta teab," rääkis Toobal, et temagi on Cretuga sel teemal suhelnud.