Maailma edetabelis 28. kohal asetsev Eesti jäähokikoondis alustas MM-turniiri 4:1 võiduga pingerea 35. riigi Islandi üle.Foto: MATI HIIS
Jäähoki
9. aprill 2014, 17:42

Sakari Pietilä Eesti 18 karistusminutist: peame kohtunike vilistamisliiniga kohanema (1)

Eesti jäähokikoondis alustas MMi 2. divisjoni A-grupi turniiri Belgradis 4:1 võiduga Islandi üle, ent soomlasest peatreener Sakari Pietilä hinnangul polnud meeskonna esitus kaugeltki paremate killast. Suudetakse enamat ja turniiri võitmiseks tulebki paremini mängida.

"Turniiri esimene mäng on alati keeruline. Sellest lähtuvalt olen võiduga rahul, aga saame väga palju asju teha väga palju paremini. Olime selgelt parem meeskond, aga Island mängis kaitses hästi," nentis Pietilä.

Eesti võitis pealevisked 38:14, ent Islandi meeskonna parimaks tunnistatud väravavaht Dennis Hedström suudeti üle mängida vaid neli korda. "Võit on võit. Suureks mureks oleks põhjust, kui poleks tekitatud viskekohti, aga sellega õnneks probleemi polnud. Loodetavasti realiseerime edaspidi võimalusi paremini."

Eesti meeskonna esituse üheks segavaks faktoriks oli lisaks avamänguärevusele ka tõik, et paar võtmemängijat (kapten Lauri Lahesalu ja Andrei Makrov), liitusid klubikohustuste tõttu koondisega alles Belgradis ja ei saanud kaasa teha nädalavahetusel Tallinnas peetud sõprusmänge Leeduga.

"Eriti mõjutas see arvulises ülekaalus tegutsemist. Lõime sealt küll kaks väravat, aga potentsiaali oli märksa enamaks," märkis Pietilä. Teiseks kitsaskohaks olid rohked karistused – Eesti mängijad teenisid suisa üheksa 2minutilist eemaldamist, neist kaks vale vahetuse (liiga palju mängijaid jääl) eest.

"Kaitsemängijad peavad asjad paika saama, sest vale vahetuse eest karistuste saamine on muidugi rumalus," sõnas Pietilä. "Aga muude karistuste osas on mul kaks märksõna: üleüritamine ja vajadus kohaneda kohtunike liiniga."

Eeldades, et esikoha otsustavaks mänguks peaks olema laupäevane lahing võõrustaja Serbiaga, on Eestil paranduste tegemiseks aega täpselt üks mäng, kus kohtutakse neljapäeval eeldatava autsaideri, vaid 18 mängijaga MMile sõitnud Austraaliaga. "Suuri muutusi plaanis pole. Kindlasti vahetame väravavahti ja kaitsja Mark Samorukov saab rohkem mänguaega, aga kõik muu on üpriski sama."