Pool aastat tagasi istus Natalja Zabijako Tallinnas antud pressikonverentsil veel rõõmsalt Aleksandr Zabojevi kõrval. Foto: Mati Hiis
Talisport
10. aprill 2014, 08:30

Uisuliidu juht: Zabijako kallas kõik poriga üle (14)

Aastakese Eesti lipu all koos sõitnud iluuisutamispaar, Mmil 19. koha saanud Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev on lahku läinud ning seda kõva pauguga: üks süüdistab teist ja vastupidi.

Zabijako kuulutas mõne päeva eest meedias, et on solvunud, sest paarimees Zabojev on võimatu iseloomuga, uisuliit pole neid võrdselt kohelnud, on maksnud kõik Zabojevi tujud kinni ja üldse on Eestist tippu jõudmine ebareaalne. Ning tema läheb Venemaale ja hakkb sõitma koos sealse ässa Juri Larionoviga.

Uisuliidu peasekreäril Gunnar Kuural on aga asjast risti vastupidine nägemus. "Venelased on Zabijako pea segamini ajanud, tal on mängus ainult isiklikud huvid. Oma piinliku käitumise pehmendamiseks kallatakse uisuliit ja partner poriga üle," pahandas Kuura.

Kuura väitel pole ükski Zabijako pretensioon tõene, pärast hiljuti Jaapanis peetud MMi arutati kõik koos tulevaks hooajaks valmistumise plaane ja tülist polnud lõhnagi. "Jah, treenerivahetus oli küll plaanis, uus juhendaja pidi tulema Tallinna või Peterburi paariga kohtuma. Jaapanis olid mõlemad paarilised sõbralikult koos. Partner oli poolteist aastat sobinud, sobis viimase päevani ja leppisime järgmise hooaja ettevalmistuses kokku.

Mis raha puudutab, siis finantseerime ikka tervet paari. Kui mehe uisud või majutus on kallim, pole sinna midagi parata. Oleme eraldi Zabijako peale niigi rohkem kulutanud, partneri otsimisele ja USA viisale kulus märkimisväärne summa."

Kuura sõnul on kõige piinlikum asjaolu, et Jaapanis kohtuti juba uute treeneritega, kellega tehti esmased ettevalmistusplaanid. "Ja nädal hiljem saame teada, et Natalja läheb Moskvasse! Jah, Venemaa tingimustega me võidelda ei suuda. Aga Natalja läheb ju esmalt partnerit proovima, võib-olla saadetakse ta üldse koju tagasi," meenutas uisujuht Zabijako enda eelmist partneriotsingut, kus ta ei leidnud sobivat paarilist esimese katsega.