Red Bulli piloot Sebastian Vettel (esiplaanil) ja McLareni sõitja Jenson Button (taamal). Kumma autosid Dan Fallows ikkagi putitama hakkab?Foto: MOHAMMED AL-SHAIKH
Vormel 1
10. aprill 2014, 10:38

TÜLI MAJAS! McLaren ja Red Bull kisklevad spetsialisti üle!

Vormel 1 MM-sarja meeskonnad McLaren ja Red Bull asuvad lööma kohtulahingut aerodünaamikaspetsialisti Dan Fallowsi tuleviku üle.

Nimelt teatas Red Bull kolmapäeval, et Fallows on nende meeskonnaga taasliitunud ja asub aerodünaamika peaspetsialisti ametikohale, kus asendab McLarenisse siirduvat Peter Prodromou'd.

Alles jaanuaris siirdus Fallows aga Red Bullist McLarenisse ning Inglismaa meeskonna võidusõidudirektori Eric Boullier'i väitel ei luba toona sõlmitud leping tal nii kiiresti töökohta vahetada. "Juhtumiga tegelevad nüüd meie advokaadid," märkis Boullier.

BBC andmetel hargnesid sündmused nii: pärast seda, kui Fallows sõlmis lepingu McLareniga, pakkus Red Bull talle kõrgemat ametikohta ja suuremat palka. Kuigi Fallowsil oli McLareniga leping sõlmitud, polnud ta veel Inglismaa meeskonna heaks tööle hakanud. Nüüd on ta aga tagasi Red Bulli juures ja rabab nende vormelite kiiremaks muutmise nimel tööd teha.

Red Bull teatas, et Fallows "meeskonnast lühikeseks ajaks lahkunu on nende juures tagasi ja töötab uuel ametikohal". Lisaks selgitas Red Bull, et 2015. aasta F1 hooaja eel McLareniga liituv Prodromou on hooaja lõpuni puhkusele saadetud.