RIVIS: Õmblused saanud Robert Täht lõi esimese rünnaku blokki, ent edasi oli resultatiivne.Foto: ALDO LUUD
Võrkpall
10. aprill 2014, 22:55

Robert Täht: kolm õmblust peas, aga vedas Tartu võidule! (4)

Tartu on väga ebatervislik linn! Mitte ainult korvpallimeeskond ei ole vigastustelaine küüsis, vaid sama saatus on tabanud ka võrgumehi. Viimased ei laskud end muredest häirida ning võitsid Eesti meistrivõistluste kolmandas finaalmängus Selverit 3:1.

Sportlased teevad enne mängu sooja, et vigastusi vältida. Vahetevahel on tulemus aga risti vastupidine. Küsige või Robert Tähe käest: „Minu hea sõber Kevin Soo tõmbas blokis küünarnukiga pähe väikese augu. Algul hirmutati küll, et tuleb kohe haiglasse minna, aga õnneks tehti kohe siin kolm õmblust.“

Nõnda jäi mehel eilse võrkpallilahingu esimene geim sisuliselt mängimata. Täht jõudis platsile vaid viimaseks rünnakuks, kus virutas palli tallinlaste blokki – 25:23 külalistele.

Edasi oli nurgaründaja taas täies hoos, tuues järgmistes geimides kuus ja neli punkti ning andes emajõelastele vastavalt 26:24 ja 25:23 võidud. „Vahepeal sõbrad panid kiilaka, siis läks silme eest natukene uduseks,“ muigas Täht, et peahaav mängimist ei seganud. Mees lõpetas 13 punkti peal. Renee Teppan virutas maha 21 ja Kristo Kollo 18 palli.

Kui matši käigus oleks keegi küsinud Selveri peatreener Avo Keele käest, miks kolmas geim kaotati, siis näidanuks ta ilmselt kohtunike peale: kolm olulist punkti läksid tema hinnangul vääralt tartlastele.

Viimast korda loeti nii ära Kristo Kollo rünnak geimpallilt, mis noolis platsi tagumist piiri. „Väljas või sees?“ küsis libero Rait Rikberg pooli vahetades publikult-ajakirjanikelt. Pigem väljas, kostus vastus.

Selle otsusega murti ka Selveri vastupanu. Viimase geimi võitis Tartu 25:21 ning läks finaalseeriat 2:1 juhtima. Järgmised kaks mängu peetakse nädalavahetusel Audentese spordihallis. „Isegi kolm aastat seal trenni tehtud – äkki tuleb kodune tunne peale,“ muigas Täht.

„Kes tahab seal võita, peab ära kannatama väsimuse ja mängima läbi valu,“ sõnas kahel päeval peetava kahe mängu kohta Tartu peatreener Andrei Ojamets, kes kaotas eile vigastusele ka sidemängija Artis Caicsi. Jalaga hädas olev lätlane on järgmisteks mängudeks loodetavasti siiski rivis.