Andres Oper. Foto: TOOMAS HUIK
Jalgpall
11. aprill 2014, 11:44

Fännid mäletavad eredaimalt Operi väravaid Venemaale

Eesti jalgpallifännid hindavad Andres Operi koondisekarjääri meeldejäävaimaks hetkeks Venemaale löödud kahte väravat, mis tõid 2002. aastal toimunud maavõistluses 2:1 võidu. 

Facebooki lehel Eesti jalgpall asuvas Operi lahkumismängu ürituses saavad fännid hääletada, milline oli Operi koondisekarjääri meeldejäävaim hetk.

Hääletust juhib kindlalt Eesti - Venemaa maavõistlus aastal 2002, kus Oper lõi kaks väravat ja tõi Eestile võidu. Teisel kohal on legendaarne A. Le Coq Arena avamäng Hollandiga aastal 2001, kus Oper viis Eesti 1:0 juhtima.

Kolmandal kohal on fännide arvates variant, et Operi meeldejäävaim hetk koondisesärgis tuleb 26. mail toimuvas lahkumismängus. Teatavasti toimub 26. mail Eesti koondise selle aasta esimene kodumäng, mis on ühtlasi Andres Operi lahkumismatš ja uue peatreeneri Magnus Pehrssoni esimene kohtumine Eestimaa pinnal. Koondise vastaseks on Gibraltar.

Oper on Eestit esindanud 133 kohtumises ja löönud 38 väravat. Kõigile vähemalt 100 korda Eestit esindanud palluritele korraldatakse ametlik lahkumismäng.