Kristina Šmigun-VähiFoto: MATI HIIS
Talisport
11. aprill 2014, 21:36

EOK: Kristina Šmigun-Vähi kaebas A-proovi avamise kohtusse! (79)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) andmetel on kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi meeskond kohtusse kaevanud Torino olümpiamängude dopingukontrolli A-proovi avamise ja seetõttu viibib ka B-proovi avamine, vahendasid ERR uudised.

Kaks kuud tagasi teatas Kristina Šmigun-Vähi "Aktuaalse kaamera" spordiuudistes, et on elanud detsembri algusest dopingukahtlustusega, sest 2006. aastal Torino Olümpiamängudel antud ja nüüd avatud dopingutesti A proov on osutunud positiivseks, küll aga ei ole avalikustatud B-proovi tulemust.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul on Šmigun-Vähi meeskond otsustanud vaidlustada A-proovi avamise Rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtus ja see on pannud seisma ka B-proovi avamise.

Kristina Šmigun-Vähi esindaja, tema abikaasa Kristjan-Thor Vähi, ütles "Aktuaalsele kaamerale" telefoni teel, et kaitsemeeskond ei soovi teemat kuidagi kommenteerida.

Šmigun-Vähi on varem korduvalt kinnitanud, et tema ei ole oma sportlaskarjääri jooksul keelatud aineid kasutanud ja ta võitleb tõe eest lõpuni välja.