TAIFUUN: Vincent Simpson viskas üleplatsimehena 20 punkti.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
11. aprill 2014, 22:19

Pluss 13 punkti: „Eks ta selline libe vahe ole!“ (1)

Traumadest räsitud TÜ/Rock alistas Balti korvpalliliiga esimeses pronksikohtumises Tampere Pyrintö 75:62. Korduskohtumises võib lubada kuni 12punktilist kaotust.

Vigastatud Augustas Peciukeviciuse, Tanel Kurbase ja Marek Doroninita mänginud Rock tegi avaveerandil igas minutis vähemalt ühe pallikaotuse ning jäi  kolme punktiga taha. Otsustav vahe tehti Vilmantas Dilyse ja Vincent Simpsoni soolovisete järel sisse teisel ja kolmandal veerandajal, mis võideti kokku 39:22. Lõpuks suudeti Balti liiga parimat ründemeeskonda (seni keskmiselt 90 punkti mängus) hoida vaid 62 punkti peal, mis peatreener Gert Kullamäe sõnul oligi eesmärk.

„Nad mängivadki vaid rünnakust lähtuvalt, meil õnnestus tee kinni panna. Kuigi ise jäi meil mingil hetkel jõudu väheks ning maa-ala vastu jäime ka hätta, annab ehk midagi välja mõelda," oli ta ülehomse kordusmängu eel positiivne. „Eks see pluss 13 selline libe vahe ole, aga medal on õhus!"

Traumade tõttu on meeskonnas vahetunud ka paljud rollid, nii pidi suur äär Timo Eichfuss nihkuma Kurbase ja Doronini puudumise tõttu korvist eemale.

Ühtlasi on ka koormus muutunud ebavõrdseks – Simpson veetis täna platsil 36, Talts 33, Dilys 32 ja Kriisa 30 minutit. Kullamäe tõdes, et koosseisu kohendatakse mängude kaupa. „Ma ei pane mingeid pingeid peale, proovime nii palju mõnuga võtta kui võimalik," sõnas ta.

Kuna meeskond teeb mängu eel vaid visketrenne, mõjub see vormile, rääkis hüppeliigeseprobleemiga mängiv Gert Dorbek. „Kahe viimase kuuga on seda tampi olnud nii kõvasti, et tegelikult vajaks füüsis järeleaitamist. Võhma oleks vaja, tahaks kas või jooksmas käia, aga aega lihtsalt pole," kurtis ta.

Seda, et Balti liiga on mängugraafikuga (homme selgub võitja, alles ülehomme pronksmedalist) kujunenud veidi kaootiliseks, Kullamäe ei salga. „Eks see paras virvarr ole, hooaja lõpp ju. Vinnie (Simpson) vist ei saagi aru, mis play-off'i ta mängib. Aga kolmas koht on ikka parem kui neljas," viitas ta, et Tamperes alla ei anta.

Rocki laatsaret väheneb ülehomseks ühe mehe võrra, Soome sõidab kaasa täna põlvevalu kurtnud Marek Doronin.