Käsipalli Balti liiga pronksimatšis alistas Riihimäki Cocks 27:26 Bresti Meškovi. Cocksi (kollastes särkides) ridades mängivad eestlased Marius Aleksejev (nr 1), Kristo Järve (nr 27), Kristo Voika (nr 77), Antti Rogenbaum (nr 2) ja Ahti Rogenbaum (nr 5).Foto: Aldo Luud
Käsipall
13. aprill 2014, 14:56

GALERII: Kaks punast kaarti teeninud eestlaste Cocks võitis Balti liigas pronksi

Käsipalli Balti liiga finaalturniiri pronksimängus alistas viie Eesti käsipalluri koduklubiks olev Soome meeskond Riihimäki Cocks 27:26 Bresti Meškovi. Cocksi võitu ei vääranud ka kaks punast kaarti.

Esmalt eemaldati 55. minutil Cocksi esiväravavaht, Eesti koondislane Marius Aleksejev, kes kiirrünnakut vahelt lõikama minnes vastase ründajaga kokku põrkas – käsipallireeglid on sellise juhtumite osas kompromissitud ja ei näe ette muud võimalust kui punane kaart, mille Eesti kohtunikebrigaad Martin Lillepea – Marion Kull ka taskust koukis.

Cocksi päralt oli Aleksejevi eemaldamise hetkel neljaväravaline eduseis, ent arvulise ülekaalu toel suutis Valgevene klubi seda tõhusalt vähendada ning viimase minuti hakul realiseeris Meškov 7 meetri karistusviske, mis tegi seisuks 26:27.

ocksi rünnak luhtus ja Meškov sööstis kiiresse, kus Cocki mängija Teemu Tamminen vastasel särgist kinni haaras ja ta maha rebis. Tasuks 2minutiline karistus, mille peale Tamminen suud pruukis. Seepeale nägi soomlane oma nina ees punast kaarti.

Cocksile tähendas see 2+2minutilist arvulist vähemust ning Meškovile hiilgavat šanssi mänguseis normaalajal viigistada ning alustada lisaaega arvulises ülekaalus. Ent selleks tuli pall Cocksi väravasse saada. Meškovi rünnak päädis aga arusaamatu viskega ning nii kuulus Balti liiga pronks Cocksile.

"Raske mäng oli, matšid Valgevene klubidega lähevad alati keeruliseks ja närviliseks. Nii ka täna," tõdes Cocksi tagamängija Kristo Voika. "Tulime Balti liiga finaalturniirile esikoha järele, aga eilses poolfinaalis Minski SKA vastu ei mänginud me piisavalt meeskondlikult ning nii pole nende vastu varianti. Absoluutne miinimum Balti liigas oli finaalturniirile jõudmine, pronks on mingi lohutus, et eile poolfinaalis kaotasime."

Lisaks Voikale ja Aleksejevile mängivad eestlastest Cocksis Kristo Järve ning Antti ja Ahti Rogenbaum.

Balti liiga finaalis kohtuvad kell 15.30 Põlva Serviti ja Minski SKA.